Според майките на деца с увреждания няма работещ регистър за

...
Според майките на деца с увреждания няма работещ регистър за
Коментари Харесай

Спор между майките на деца с увреждания и държавата – има ли работещ регистър за хората в неравностойно положение

Според майките на деца с увреждания няма работещ указател за хората с увреждания. Днес те желаеха оставката на ръководителя на Агенцията за хора в увреждания Минчо Коралски.
Майки на деца в увреждания упорстват за оставката на Минчо Коралски Председателят на Агенцията за хората с увреждания разгласи, че работи според закона
Боряна е майка на 19-годишно момиче с тежки увреждания.Разказва, че при договарянията с властта, постоянно нямало данни за броя хора, които измененията биха засегнали.
Снимка: btvnovinite.bg
" Ние оставаме с усещане, че страната в действителност няма визия какъв брой хора ще " предложения на вечеря ", какъв брой хора се нуждаят от услугата, и пита нас ", разяснява майката.

От години Агенцията за хората с увреждания има указател за тези хора - основан с 800 000 лв. от общо 2 млн лв. по европроект. България е първата страна в Европейски Съюз с сходна осведомителна система, акцентира шефът й. Той сплотява информация от разнообразни институции. И основава профил за всеки човек с увреждане - диагноза, получава ли помощи, дали учи или работи.
Снимка: btvnovinite.bg
" Представете си една бедствена обстановка – въз основата на този указател, в случай че към нас се извърнат съответните служби, ние можем да им кажем в кои градове, на кои улици има хора с избран тип болести, които при положение на злополучие би трябвало предпочитано да се избавят ", уточни Минчо Коралски, изп. дир. на Агенцията за хората с увреждания.
Според майките обаче регистърът не се употребява, тъй като за какво няма нито една политика, която е основана въз основата на тази информация. Регистърът ще бъде уголемен против още към 100 хиляди лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР