Според китайски експерти прехвалените в Русия Кинжал“ не издържат на

...
Според китайски експерти прехвалените в Русия Кинжал“ не издържат на
Коментари Харесай

Китай разби на пух и прах „ракетите-чудо“ на Путин „Кинжал“: нееф...

Според китайски специалисти прехвалените в Русия „ Кинжал “ не устоят на даже обикновени условия - не поразяват задачите и също така са доста уязвими за американските системи " Пейтриът ", създадени още през 70-те години.

 

В материала се споделя още, че преди няколко години, когато представяше „ Кинжал “, съветският президент Владимир Путин я назова първата в света маневрена хиперзвукова ракета, само че нейната маневреност „ не може да се съпостави с маневреността на същинска хиперзвукова ракета “, означават китайските специалисти. По създание това е „ версия на тактическата балистична ракета „ Искандер “, която не може да трансформира посоката си със свръхзвукова скорост и „ способността й да се плъзга в атмосферата на дълги дистанции не дава отговор на изказванията “. Проблемът се изостря от неефективна система за изстрелване и дефицит на спътници, които би трябвало да подсигуряват, че ракетите ще стигнат действително до задачите, се споделя в публикацията. Затова китайските военни специалисти са уверени, че „ Кинжал “ няма да окажат някакво въздействие върху изхода от войната против Украйна.

 

Хиперзвуковата оръжейна технология е гордостта на съветския президент Владимир Путин. С оръжия „ несравними “ той плаши света от 2018 година Но в действителност няколко съветски ракети претендират да са такива, по-конкретно „ Топол-М “ и въпросните „ Кинжал “, само че единствено поради тяхната скорост на пряк полет. Въпреки това терминът „ хиперзвуково оръжие “ в целия свят се отнася до снаряд, който може да маневрира със свръхзвукова скорост.

 

Припомняме, че през 2023 година четирима разработчици на хиперзвукови системи - учени от Института по теоретична и приложна механика на Сибирския клон на Руската академия на науките - бяха задържани в Русия за държавна измяна. Те са упрекнати в откриване на класифицирана информация по време на присъединяване им в научни конференции в Китай и Иран. Общо 16 души от института са били привлечени към наказателна отговорност за издаване на секретна информация от физико-математически темперамент на секрети планове. Един от учените, 54-годишният Дмитрий Колкер, началник на лабораторията по квантови оптични технологии в Новосибирския държавен университет, умря при съмнителни условия в московски следствен арест през юли 2022 година, малко след ареста му от чиновници на ФСБ.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР