Според казаното от Илияна Йотова в президентството извършват сериозен анализ

...
Според казаното от Илияна Йотова в президентството извършват сериозен анализ
Коментари Харесай

Йотова индиректно призна, че Радев ще връчи третия мандат на най-близката до “Дондуков 2” партия

Според казаното от Илияна Йотова в президентството правят сериозен разбор на поръчките на политическите сили и наличните благоприятни условия за излъчването на постоянно държавно управление. Освен това обаче президентът Радев държи да избере групировка, която ще може да обезпечи последователност в работата на назначения от него длъжностен кабинет, отпред с Гълъб Донев, пишат от в. “Сега ”. 

 

Казано другояче - президентът ще гледа коя от партиите в сегашния парламент е най-близо до служебното държавно управление, ерго - до президента, и поддържа политиките на кабинета “Донев ”. 

 

В понеделник ще стане ясно на коя партия президентът ще връчи третия мандат. Изборът се свежда до три обединения - Българска социалистическа партия, “Демократична България ” и “Български напредък ”. През последните дни изключително съществено се спряга Демократична България като евентуален адресат на опцията за сформиране на държавно управление. От групировката обявиха, че са подготвени да опитат като даже се заприказва за кабинет, срещу политическата логичност - с поддръжката на ГЕРБ и “Продължаваме Промяната ”. Христо Иванов даде знак, че това е допустимо, в случай че двете партии реализиран единодушие между тях. 

 

С десницата обаче Радев има търкания, главно около решението за даване на оръжейна помощ за Украйна. Президентът е непосредствен с Българска социалистическа партия, само че и там се следи раздор в връзките с Корнелия Нинова. БВ е водена от някогашния му длъжностен министър председател и доближен Стефан Янев. Той обаче се раздалечи с президента, откакто също поддържа изпращането на оръжия на Киев, означават от в. “Сега ”. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР