Според канцлера на ФРГ Олаф Шолц Европа трябва да се

...
Според канцлера на ФРГ Олаф Шолц Европа трябва да се
Коментари Харесай

Думи за историята! Какво поиска Шолц за Русия

Според канцлера на Федерална Република Германия Олаф Шолц Европа би трябвало да се върне към предконфликтния " кротичък ред “ в връзките с Русия и да позволи всички " въпроси на общата сигурност “, в случай че президентът на страната Владимир Путин е подготвен да се откаже от " експанзията “ против прилежащите страни, написа английският вестник " The Times ". Според редакцията мнението му е в несъгласие с позицията на най-напористите съперници на Путин измежду членовете на НАТО, само че думите на немския канцлер демонстрират, че някои водачи на Алианса стартират да формулират по-конкретни цели за реализиране на трайно съглашение с Русия.

" Германският канцлер направи най-откровеното си изказване до момента, като сподели, че би желал да възвърне системата от съглашения за сигурност, образувани по време и след Студената война, при изискване, че Москва съблюдава техните разпореждания “, написа изданието.
-->
Лидерите на НАТО нормално са доста неразбираеми по отношение на бъдещето на връзките с Русия, ограничавайки се до изказвания, че Украйна ще дефинира изискванията, при които е подготвена да приключи военните дейности. Въпреки това, по време на кръгла маса на Берлинската конференция по сигурността, Шолц сподели, че има " подготвеност " за разговор с Кремъл по въпроси като контрола на въоръженията и разполагането на ракети, при изискване, че Путин " престане да се пробва да разшири територията на Русия посредством военни дейности “.

" Какво прави Русия през днешния ден? Връща се към империалистическите способи от XIX, XVIII и даже XVII век, когато могъщите страни смятаха, че могат просто да лишават територия от комшия, считайки прилежащата страна за собствен бездънен гръб и място, където могат да открият свои лични правила. Това е изцяло недопустимо “, разяснява Шолц.

Но по-късно Шолц продължи: " Трябва да се върнем към споразуменията, които бяха в действие през последните десетилетия и които послужиха като основа за мира и сигурността в Европа “. " А за Русия това значи, че тя би трябвало да признае съществуването на отворени общества с отворени мозъци, демокрации, които имат изцяло друга система на ръководство и които притеглят хората по друг метод. В резултат на това експанзията не идва от страните членки на Европейския съюз и от НАТО, където всички въпроси на общата сигурност може да бъдат обсъждани и решавани. Има подготвеност за това “, увери канцлерът.

Шолц приключи речта си под аплодисментите на публиката със следните думи: " Можем да се върнем към мирния ред, който работеше, и да го създадем още веднъж безвреден, в случай че Русия също покаже предпочитание да се върне към този кротичък ред “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР