Според източници от палестинското министерство на здравеопазването от тази сутрин

...
Според източници от палестинското министерство на здравеопазването от тази сутрин
Коментари Харесай

Броят на убитите палестинци в ивицата Газа и на Западния бряг е достигнал 2383

Според източници от палестинското министерство на опазването на здравето от тази заран броят на убитите палестинци в линията Газа и на Западния бряг е достигнал 2383, а ранените са 10 814, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Убитите в линията Газа са 2329, а са ранените възлизат на 9042, съобщи палестинското здравно ведомство във " Facebook ".

Палестинската ислямистка формация " Хамас " изстреля хиляди ракети към Израел, а стотици нейни бойци пробиха граничната защита в невиждана офанзива предишния уикенд, при която починаха повече от 1300 души. В отговор Израел стартира ответни въздушни удари по крайбрежния анклав и от ден на ден признаци сочат, че следва сухопътна атака, напомня Ройтерс.

За последната седмица бяха убити повече палестинци, в сравнение с по време на войната в Газа през 2014 година, когато за 50 дни в палестинския анклав починаха 2250 души. Тогава бяха убити и 66 израелски военнослужещи и петима цивилни, обобщава Ройтерс.

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси през вчерашния ден заяви, че лечебните заведения в Газа ще могат да поддържат активността си единствено още два дни, според от наличните ресурси от гориво, добавя ТАСС.

" Всички лечебни заведения в Газа разполагат с гориво за 48 часа за аварийни генератори. Прекратяването на работата на генераторите неотложно би изложило на риск живота на хиляди пациенти ", се споделя изказването на Организация на обединените нации.

" Вече четири следващи дни в Газа няма електричество ", което слага жизненоважни области като опазването на здравето и водоснабдяването " на ръба на колапса ", добавя службата.

Освен това в изказването се показва, че пропускателният пункт Рафах с Египет остава " затворен за придвижване на хора и артикули ", макар известията в медиите, че Египет, Израел, Катар и Съединени американски щати авансово са се договорили пунктът да бъде отворен на 14 октомври.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР