Според изследване, средно човек започва да се чувства стар на

...
Според изследване, средно човек започва да се чувства стар на
Коментари Харесай

Първото чувство, че остаряваме

Според проучване, приблизително човек стартира да се усеща остарял на 47-годишна възраст. По същия метод междинният респондент стартира да се тревожи същински за обвързваните с възрастта телесни промени на към 50 години, съобщава „ Стъди Файндс “, представен от Dariknews.

Неумолимият ход на времето явно е огромно терзание за доста хора. Като цяло 65% споделят, че остаряването е измежду главните им страхове. Почти половината споделят, че най-много са загрижени за нарушаването на умствените функционалности, които толкоз постоянно идват с напредналата възраст.

64% се тормозят, че техните мисловни качества няма да продължат толкоз дълго, колкото физическото им здраве. Изненадващо, множеството участници не са толкоз загрижени от загубата на младежкия си тип.

Поръчано от „ Elysium Health “, изследването също по този начин отбелязва, че близо половината от интервюираните оповестяват за фамилна анамнеза за загуба наизуст, обвързвана с възрастта.

Освен това две трети споделят, че паметта им към този момент не е това, което е била в миналото. На 25% им се губят мемоари един път дневно, а на 20% по няколко пъти дневно. Над половината (58%) постоянно не помнят имена на хора или моменти от срещи с тях.

Удивително е, че цели 38% даже се нуждаят от време, с цел да си спомнят рождения ден на своя непосредствен човек. Проблемът обаче е, че 84% споделят, че въобще не вършат нищо, с цел да подобрят здравето на мозъка си.

„ Докато повече от половината от интервюираните вярно са открили, че несъразмерната консумация на алкохол, пушенето на цигари и неналичието на сън форсират скоростта на загуба на част от паметта, която се случва с напредването на възрастта, само 41% считат, че неприятните хранителни привички също оказват въздействие “, казва изпълнителният шеф на „ Elysium Health “ Ерик Маркотули.

За страдание, целият стрес и безпокойствие, породени от COVID-19, затрудняват поддържането на здравословен метод на живот. Откакто е почнала пандемията, 38% споделят, че спят по-лошо, над 20% се хранят по-нездравословно и 14% пият повече алкохол.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР