Според изследване, публикувано в Scientific Reports, органичните съединения, открити на

...
Според изследване, публикувано в Scientific Reports, органичните съединения, открити на
Коментари Харесай

Открити са косвени доказателства, че на Марс е имало живот

Според проучване, оповестено в Scientific Reports, органичните съединения, открити на Марс, може да са произлезли от атмосферен формалдехид. Тази вест разяснява футурологът доцент доктор Мариана Тодорова.

Формалдехидът се разпада при избрани химични реакции на захари и субстанции, които са част от биомолекулите. " Според учените, откакто е имало такива органични субстанции, е съвсем 100% евентуално да е имало живот, който прилича нашия ", изясни доцент Тодорова.

Учените конструират историята на Марс. " Тя се дели на три интервала - Ноаев, Хасперски и Амазонски. Преди 3,2 милиарда години е имало доста удари на астероиди, които са основали големи басейни, които са били запълнени с вода. Вулканичната активност е основала плътната атмосфера към Марс, която е улавяла слънчевата светлина и е довела до стопляне на езерата и океаните. Вероятно тогава се е зародил животът на Марс, като се допуска, че той е бил подобен с този на Земята. През идващите интервали вулканите изхвърлят серни съединения, които отравят атмосферата и животът на Марс се унищожава ", изясни доцент Тодорова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР