Според изпълнителния директор на Tesla и SpaceX, един от най-големите

...
Според изпълнителния директор на Tesla и SpaceX, един от най-големите
Коментари Харесай

Илон Мъск: Понижената раждаемост може да застраши човешката цивилия

Според изпълнителния шеф на Tesla и SpaceX, един от най-големите опасности за цивилизацията е ниската раждаемост и нейните все по-понижаващи се стойности в развитите страни. Илон Мъск, който е татко на шест деца, разгласи това на годишната среща на изпълнителните шефове на някои от най-големите компании в Съединени американски щати, която Wall Street Journal провежда тази седмица.

Противно на мисленето на мнозина, че светът е претъпкан, Мъск счита, че в случай че се погледнат по-обстойно числата и в случай че няма повече деца, цивилизацията ще се срине. Въпреки растящото население на планетата е реалност, че съгласно Световната банка раждаемостта непрестанно спада от 1960 година до в този момент.

Прогнозата на Илън Мъск пристигна по време на отговор на въпрос за Tesla Bot – хумадоидният робот, създаван от компанията на бизнесмена. Идеята е ботът да бъде употребен като сурогат на човешкия труд с течение на времето.

Друго забавно изявление на най-богатия човек на планетата сега визира продължителността на живота. Мъск разгласи, че не е вярно хората да се пробват да живеят „ супер дълго време “.  Това съгласно него ще трансформира обществото в закостеняла маса хора, а новите хрумвания няма да могат да се осъществят.

Без да посочва поименно американския президент Байдън, Мъск разгласи: „ Не се майтапя на остаряването. Просто споделям, че в случай че имаме хора на доста значими позиции, вземащи решения, които са от решаващо значение за сигурността на страната, те би трябвало да имат задоволително наличие на мозъка и когнитивните качества. Цялата страна зависи от тях ". Мнението на Илън Мъск за това не е ново. Преди седмица той се изрече в Twitter, че на всеки над 70 години би трябвало да бъде неразрешено да се кандидатира за политически пост.

Още
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР