Според изданието, официален Брюксел е доста предпазлив и притеснен въпреки

...
Според изданието, официален Брюксел е доста предпазлив и притеснен въпреки
Коментари Харесай

FT: ЕС предпазливо се прегръща с Борисов

Според изданието, формален Брюксел е много внимателен и обезпокоен макар прегръдките с премиера Борисов.

Авторът Алекс Баркър разяснява, че България остава най-бедната страна в Европейски Съюз, има високо равнище на корупция и слаби институции, което по този начин и не й разрешава да се причисли към Шенгенското пространство и Еврозоната.

Цитира се изявление на албанския министър председател Еди Рама отпреди година. "Ние в Албания от дълго време желаеме да се присъединим към Европейски Съюз. Но в никакъв случай не съм си и помислял, че Борис (Джонсън) ще напусне тази конструкция, а (Бойко) Борисов ще ръководи Европейския съвет ".

За европейските водачи, Бойко Борисов се оказа благонадежден и прагматичен съдружник, написа още в публикацията.

"В Брюксел фирменият жанр на дясно-центристката политика на българския министър председател се възприема не като проблем, а като помощ. Той доста наподобява на словашкия министър председател Роберт Фицо, който също съчетава мощно националистична политика с обети за своите проевропейски планове ", проучва Баркър.

Въпреки това в Брюксел има опасения за шестте месеца на българското председателство. Те се усилиха, откакто в София при разнообразни произшествия бяха убити почитан чиновник на данъчната администрация и предприемач с връзки във властта.

Според изданието, България се стреми да влезе в Шенген и Еврозоната. Но въпреки страната на хартия да е изпълнила условията, формалните лица в Брюксел се опасяват, че институциите в София надалеч не са подготвени за това.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР