Според института за икономически изследвания в Мюнхен Ifo страхът от

...
Според института за икономически изследвания в Мюнхен Ifo страхът от
Коментари Харесай

Ifo: Немската икономика може да се свие с 20% заради коронавируса

Според института за стопански проучвания в Мюнхен Ifo страхът от криза измежду немските мениджъри, провокирана от коронавирусната зараза, е даже по-голям от предстоящото. Това съобщи Reuters.

През март немският показател за бизнес климат на Ifo, оповестен през днешния ден, е паднал до 86,1 пункта от 96,0 пункта през февруари. „ Това е най-големия спад, регистриран в миналото в обединена Германия, и най-ниския резултат от юли 2009-а насам. Немската стопанска система е в потрес. Очакванията на фирмите са по мрачни от всеки път ", съобщи президентът на Ifo Клеменс Фюст, разяснявайки песимистичните настройки на мениджърите във връзка с обстановката и техните бизнес вероятности.

" Може да се допусна, че ще има тежка криза за минимум две тримесечия. През 2020-а брутният вътрешен продукт(БВП) на Германия може да регистрира спад сред 5 и 20 %, според от продължителността на коронавирусната пандемия ", сподели в изявление за Reuters икономическият специалист от института за стопански проучвания в Мюнхен Клаус Волрабе.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР