Според информацията правителството на азиатската държава е помолило енергийният гигант

...
Според информацията правителството на азиатската държава е помолило енергийният гигант
Коментари Харесай

Япония готова да доставя газ до Европа, ако Русия спре кранчето

Според информацията държавното управление на азиатската страна е помолило енергийният колос Inpex Corp да помогне с доставките на полутечен природен газ при потребност.

Не е ясно обаче дали това може да се случи. По-голямата част от количествата са обвързани с дълготрайни контракти, излиза наяве от думите на изпълнителния шеф на компанията.

Опасенията, че Европа може да остане без газ не са неоснователни. Намаляване на доставките може да има при ескалация на напрежението сред Русия и Украйна. Причината - съветският президент Владимир Путин е отправял сходни закани, а също така ловко употребява газа като оръжие за реализиране на геополитически цели.

Само преди дни тъкмо тези думи се чуха и от председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която напомни, че 40% от доставките на газ в Европа идват точно от Русия, а сега в хранилищата има 10% по-малко от нормалното за това време на годината.

Спекулациите, че Русия употребява газовата рецесия като геополитическо оръжие не са от през вчерашния ден. На фона на енергийната рецесия в Европа и понижените доставки на газ специалисти показаха, че зад протичащото се стои точно Кремъл, а главната причина е напън да се даде зелена светлина на плана “Северен поток - 2”, който да заобиколи Украйна при доставките на газ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР