Според информация, разпространена в Reddit, изпадналата в затруднение борса за

...
Според информация, разпространена в Reddit, изпадналата в затруднение борса за
Коментари Харесай

Mt. Gox скоро ще напълни пазара с близо 200,000 BTC – ще се срине ли цената на Биткойн?

Според информация, публикувана в Reddit, изпадналата в усложнение борса за криптовалути Mt. Gox обмисля да стартира да изплаща суми на някои кредитори в Биткойн.

Въпреки че Mt. Gox по-рано отсрочи изплащането до октомври 2024 година, се чака кредиторите, които са дали нужните данни, да стартират да получават възобновявания под формата на Биткойн през идващите два месеца.

Твърди се, че кредиторите са били известени посредством имейли от Mt. Gox Rehabilitation Trustee, потвърждаващи собствеността на техните сметки и приключването на инспекцията на самоличността с борсата за криптовалути или попечителя, които те авансово са показали като адрес за заплащане на BTC/ BCH .

Миндао Янг, създател на децентрализирания протокол dForce Network, насочи предизвестие в обществените медии, като допусна, че през идващите няколко месеца на пазара може да се появи доста количество BTC от общия пул от 200,000 токена.

Миндао Ян означи евентуалното влияние на халвингът на Биткойн върху динамичността на предлагането, като съобщи:

За да имат право на погашение в BTC/BCH, кредиторите би трябвало да поддържат деен статус на сметките си. Неспазването на това условие може да докара до неспособност за приемане на погашение, в случай че сметката бъде деактивирана или замразена в бъдеще. През декември 2023 година някои кредитори оповестиха, че са получили обезщетение в японски йени в сметките си в PayPal, като изплащането продължава, а доста от тях получават и суми в щатски долари.

Данните от TokenUnlocks сочат, че Mt. Gox към момента държи над 137,800 BTC, оценени на $5.5 милиарда.

Що се отнася до евентуалния напън за ликвидация, специалистите са на разнообразни отзиви по отношение на графика на погашение на Биткойн от страна на попечителя на Mt. Gox.

Някои считат, че изплащането ще се извърши последователно в продължение на няколко месеца, до момента в който други спекулират, че може да се извърши еднократно погашение.

Миндао Янг изрази мнение, че всеки напън за продажба евентуално ще бъде стеснен, като се има поради, че доста задължения към този момент са продадени през годините, а цените им към този момент са отразени на пазара.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР