Според главния прокурор Иван Гешев в голямата част от приватизацията

...
Според главния прокурор Иван Гешев в голямата част от приватизацията
Коментари Харесай

Гешев: Приватизацията беше криминален процес

Според основния прокурор Иван Гешев в огромната част от приватизацията е била престъпен развой. Това съобщи той в изявление за БНР.

" Чакам в околните дни първата порция от тествани държавни структури и предприятия - 100 на брой. Едни от водещите са " Кремиковци " и " Бобов дол ", това са приватизационните покупко-продажби с най-големи активи ".

По думите му, с цел да може да се реши отминалостта на всяка приватизационна договорка, би трябвало да се прегледа всеки обособен случай. Гешев съобщи, че прокуратурата ще си свърши работата по настоящия закон, а политиците би трябвало да свършат своята работа.

" Надявам се да създадат всичко допустимо, в границите на своята подготвеност - като част от законодателната власт, с цел да отвържат ръцете на прокуратурата, с цел да може да направи цялостни, цялостни и способени следствия, които да дадат на българските жители правдивост ", сподели основният прокурор.

" От този престъпен развой получиха активи и пари доста необятен кръг от български жители, които в този момент имат интерес да се запазят нещата каквито са досега. И по тази причина се развива тезата, че за трети път се прави инспекция на приватизацията, че е изтекла отминалостта, но няма смисъл ", разяснява той.

Разследването на приватизационния развой ще върне в обществото възприятието за правдивост, съобщи обвинител номер едно и добави, че има и неща, които не могат да бъдат възобновени. " Надеждата ми е, че при справедлив разбор на целия приватизационен развой ще създадем всичко допустимо да възстановим това възприятие за правдивост в доста по-голям размер, в сравнение с е сега ", показа обвинител номер едно.

Гешев уточни, че втората част от работата на прокуратурата ще е да се проучва дали е имало към този момент прокурорски инспекции по тези покупко-продажби през годините: " И ще установим, в случай че е имало нарушавания от страна на сътрудниците ".

За „ новината “ за къщата в Барселона

" Случаят е предмет на инспекция. Знам от сътрудниците, че е изискана информация от испанските управляващи по линия на интернационалното полицейско съдействие. Едва ли мога да ви кажа в действително време всичко, каквото се прави ", съобщи основният прокурор и посочи, че по този начин биха постъпили и в други случаи. " По всяка друга кореспонденция и по всяко друго произвеждане, няма да има компромис - ще се работи по идентичен метод ". Гешев съобщи, че ще се снемат пояснения и от премиера Бойко Борисов.

По консултациите на Радев за промени в Конституцията

За консултациите за промени в Конституцията, провеждани от президента Румен Радев основният прокурор съобщи, че не схваща смисълът им и даде образец, каква реакция би се появила, в случай че самият той стартира съвещания, примерно, за промени в Закона за адвокатурата: " Всички ще скочат и ще стартират едни писма до Европейската комисия по какъв начин съм последовател на Ленин, Сталин, Хитлер и какво ли още не ".

Според него същите хора, които разказва, биха желали да се постави намордник на прокуратурата, с цел да е безвредна за хората, стоящи зад тях: " Видимо е кои хора прокарват тези ползи, от кои Неправителствени организации се финансират и на кого са юристи ".

Екстрадицията на Васил Божков

Това зависи от ОАЕ, не от българската прокуратура, безапелационен беше Гешев.

По думите на основния прокурор задачите на прокуратурата са противопоставяне на корупцията и битовата престъпност.

Аз съм български ястреб , съобщи Иван Гешев във връзка, че е определян като " американски ястреб " и добави, че го интересуват българските национални ползи.

По думите му определението " тримата огромни ", в което към този момент е включен и той, дружно с премиера и президента, не го ласкае, тъй като основният прокурор не е политик:

" Политиците дефинират своите дейности въз основата на това по какъв начин ще ги преценяват гласоподавателите, те живеят с мисълта, че би трябвало да бъдат определени. Аз имам 7-годишен мандат и би трябвало да свърша избрана работа ". Гешев съобщи, че не е част от елита и номенклатурата, а е част от елементарните жители.

" Нямам упоритости в областта на политиката . Нямам афинитет към това да приказвам едно, а да върша друго ", изрично отговори Иван Гешев на въпрос дали след 7 години ще опита да влезе в политиката.

" Прокуратурата не ненавижда богатите хора, те би трябвало да си заплащат налозите ", разяснява Гешев и съобщи, че идентичен ще бъде методът към богатите предприемачи и към " тези, които крадат от бабите по селата ". Според основния прокурор огромна част от богатите хора в България са натрупали парите си по престъпен метод.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР