Според германски учени пластмасовите бутилки и съдове са изключително вредни

...
Според германски учени пластмасовите бутилки и съдове са изключително вредни
Коментари Харесай

Пластмасовите бутилки и съдове са изключително вредни

Според немски учени пластмасовите бутилки и съдове са извънредно нездравословни за здравето. Изследвания са открили, че във водата от пластмасовите бутилки има вещество, което е доста нездравословно за човешкия организъм.

В по-малки количества това вещество, наречено антином, може да провокира меланхолия и гадене, а в по-големи – може да се стигне и до гибел.

Английски учени пък считат, че материалите, от които се вършат пластмасовите бутилки за вода или консервните кутии, могат да бъдат причина за огромна част от сериозните болести, в това число и рака.

Една от заплахите грози съответно мъжете – рак на простатата. Специалисти ни поучават да не държим храна в пластмасови кутии и разнообразни съдове.

И доста значима част – в случай че една опаковка е планувана за еднократна приложимост, то дано си остане такава. Не бива да я използваме доста пъти.

Върлува мнението, че добре измити пластмасовите бутилки са подготвени за повторна приложимост не правете такава неточност. Многократното им потребление може да ви навлече доста съществени здравословни проблеми.

Пластмасовите бутилки и съдове, в които се продават храни и питиета, съдържат Бисфенол А. Това синтетично химично вещество пречи на хормоналната система – учените го свързват с рака на гърдата и рака на матката, може да докара до импровизиран аборт и носи сериозна заплаха за детското развиване.

Особено рисково е потреблението на сходни съдове повече от един път при децата. Когато измиете бутилката или съда, той се напуква напълно незабележимо, което форсира процеса на обособяване на това вещество.

Пластмасовите съдове са нездравословни също и за природата. Този материал може да се рециклира, само че с огромна част от тези съдове това не се случва. Често пъти се изгарят, което също е нездравословно.

По-добър избор са съдовете и бутилките от стъкло, както и картонените съдове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР