Според финансовия министър в оставка Агенция Митници е постигнала много

...
Според финансовия министър в оставка Агенция Митници е постигнала много
Коментари Харесай

Асен Василев: Митниците се справят добре в борбата с контрабандата

Според финансовия министър в оставка Агенция " Митници " е постигнала доста положителни резултати в битката с контрабандата, а обвиняванията против шефката на организацията Петя Банкова тябва да бъдат потвърдени в съда.

Василев дефинира като " мутренски подходи " заканите против основния секретар на Министерство на вътрешните работи самичък да си подаде оставката.

Шефката на Агенция " Митници " и още един обвинен са се срещали с основния секретар на Министерство на вътрешните работи
Дни след арестите в Агенция " Митници " финансовият министър в оставка регистрира:

" Агенция " Митници " реализира доста положителни резултати в битката с контрабандата, рекордно количество хванати опиати. Знаете, че госпожа Банкова по външен сигнал уволни 20 чиновници. Това, което имаме като противоположна връзка е, че в действителност последните две седмици нямаме сигнали от водачи да са им желани подкупи на митницата ", сподели Асен Василев.

За обвиняванията на Банкова Василев схванал от медиите. На въпроса дали е почистване на сметки Василев отговори:

" Всякакви клюки се носят. Видяхме една доста сходна акция 2020 година, когато влязоха в президентството, двама президентски съветници бяха отведени и упрекнати. Три години по-късно нито един от тях не е наказан ".

Живко Коцев отдръпва оставката си, била подадена под напън
Според Асен Василев информацията, която основния секретар на Министерство на вътрешните работи изнесе - че е бил заплашван, с цел да се откаже от поста си, е безусловно неприемливо в естествена европейска страна.

" Това са мутренски подходи. Ако някой има действителни доказателства против господин Коцев, тези доказателства би трябвало да се потвърдят в съд и съдът да го в профил. Прибягването до мутренски подходи, където той е заплашван самичък да си подаде оставката, най-логически на мен ми приказва, че доказателства за неговото премахване няма. Има опити за заплашване ", сподели Асен Василев - министър на финансите в оставка.

Вижте имената на номинираните министри в кабинета " Главчев "
За Георги Гвоздейков, които реши да остане и в служебния кабинет като транспортен министър Василев разяснява:

" Всеки си има глава на раменете. Политическа партия също по този начин си има правилник, който споделя, че едно такова оставане, което не е в съгласие със структурите на Политическа партия - националния съвет, води до автоматизирано изключане на партията ".

Плановете за след изборите: България да бъде естествена европйска страна.

" По този път ще търсим съидейници, тъй като нямаме 51 % от вота ", уточни финансовият министър в оставка.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР