Според Федералната криминална служба през миналата година в цялата страна

...
Според Федералната криминална служба през миналата година в цялата страна
Коментари Харесай

Как Германия се превърна в публичния дом на Европа

Според Федералната престъпна работа през предходната година в цялата страна са били регистрирани 346 случая на полова употреба

" Ние сме страната в Европа, в която проституцията е най-разпространена ", споделя немски специалист. Неслучайно назовават Германия общественият дом на Европа, написа АРД в репортаж от Щутгарт. Статията ни придвижва в квартал на Щутгарт, където дами оферират полови услуги против пари. Ярко осветени табели притеглят клиенти в обществените домове. Много жилища в региона са взети чартърен от сутеньори, написа АРД.

Проституцията тук е била част от уличния пейзаж в продължение на доста десетилетия, също както модерните питейни заведения и дребните кафенета, продължава изданието. Нормален квартал ли е това, пита то.

Не, не е естествен, счита обществената работничка Вероника Шюрле от организацията " Esther Ministries ", водеща акции против насилствената проституция. " Проституцията не е работа, тя е принуждение против дамите ", споделя дамата, която е родена в България, представена от " ". 

Ужасни работни условия

Шюрле поддържа възбраната за пазаруването на секс по образеца на скандинавските страни. Тъй нареченият скандинавски модел в действителност идва от Швеция. Там за пазаруването на секс услуги се санкционират клиентите, а обществените домове се затварят. Проститутките обае не се глобяват. Целта е да се лимитират употребата и трафикът на хора. В немската политика все по-силно се чуват гласове в поддръжка на скандинавския модел. Вероника Шюрле се надява това да понижи " голямото търсене ", отбелязва АРД.

Социалната работничка споделя, че единствено на една улица разстояние от законния квартал на алените фенери в Щутгарт проститутките, работещи наложително, го вършат в отвратителни условия. Много от тях идват от Източна Европа. " Те не могат да си разрешат и ден отмора, даже в случай че са заболели или са в цикъл ", споделя тя. Някои от тях не престават да работят до малко преди раждането - чак до осмия месец, се споделя в репортажа на АРД.

Пред изданието Вероника Шюрле споделя още, че се вършат и доста аборти. Дори в шестия месец има спирания бременността, а постоянно операциите се правят от самозвани " акушерки ", научаваме още от обявата на АРД.

Насилието не е изключение

АРД споделя, че с организацията си Шюрле се пробва да изкара жертвите като Юлия (името е променено - бел. ред.) от лапите на насилствената проституция. Юлия, която също като Шюрле идва от България, е била секс работничка в Германия в продължение на 12 години, през които ту е серпантина, ту още веднъж е започвала. Първоначално работата ѝ е била доброволна, споделя самата тя. Преди няколко седмици сутеньорът ѝ превъртял и ѝ счупил ръката. " Този път беше злополука ", споделя дамата. " Удари ме с кол. "

Резултатът: настанена е била в болница, където е останала 12 дни, претърпяла е и интервенция. След претърпяното Юлия си отпътува назад за България. Шюрле се надява това да ѝ бъде окончателното прощаване с този тип работа.

Според депутатката от Германската социалдемократическа партия от Баден-Вюртемберг Лени Браймайер секс работата е проблем, обвързван с човешките права. Някои дами я правят непринудено, изяснява тя. Но за нея това не оправдава страданията на доста други дами, " които са унижавани, бити и унищожавани ".

Повечето от дамите са без здравна осигуровка. Освен от Източна Европа, проституират и дами от Африка и Китай.

Панацея ли е скандинавският модел?

Съдържателят на обществен дом от Щутгарт Джон Хеер е срещу възбраната за пазаруване на секс. Опасенията му са, че обстановката за секс работничките и проститутките даже ще се утежни в следствие от скандинавския модел. " Разбира се, че ще стане по-опасно ", уверен е Хеер.

Организации като Deutsche Aidshilfe, Diakonie и други също са срещу скандинавския модел. Те считат, че по този начин проститутките могат по-лесно да станат жертва на принуждение и да се заразят с заболявания.

Предимно източноевропейски банди и рокерски групи принуждават дамите да проституират в противозаконни обществени домове или в жилища, взети чартърен. През последните седмици полицията в Баден-Вюртемберг е съумяла да залови две банди. Няколко души бяха наказани в Хайлброн, сега се води и дело в Констанц.

Според Федералната престъпна работа през предходната година в цялата страна са били регистрирани 346 случая на полова употреба. Волфганг Финк от Службата за престъпни следствия на провинция Баден-Вюртемберг е уверен, че това е единствено върхът на айсберга. Той поддържа общата възбрана на проституцията или най-малкото е за по-висока възрастова граница, която да пази младите дами.

Много хора назовават Германия " бордеят на Европа " - поради демократичните закони. Финк счита, че това не е пресилване: " Това е в действителност по този начин. Ние сме страната в Европа, в която проституцията е най-разпространена ", цитира АРД думите му.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР