Според експертното мнение на руския лекар, подполковник от медицинската служба

...
Според експертното мнение на руския лекар, подполковник от медицинската служба
Коментари Харесай

Експерт предсказа появата на по-опасни пандемии от коронавируса

Според експертното мнение на съветския доктор, подполковник от здравната работа на запаса Алексей Водовозов, в природата има вируси, които могат да причинят пандемии, спрямо които експлоадирането на новия ковид е просто „ подготовка “ преди нещо доста по-мощно и рисково, оповестяват международните издания.

Броят на жертвите на новия ковид се усилва всеки ден, надхвърляйки индикатора от 8 хиляди души. Но в изявление специалистът назовава актуалната обстановка "тренировъчна " пандемия. Той признава, че вирусът, нападнал човечеството, може да бъде стадият, предшестващ появяването на епидемии от доста по-опасни болести в сравнение с е COVID-19.

Според Водовозов, световното огнище на новия ковид също е предшествано от „ подготовка “ под формата на обширната заболеваемост от H1N1 (свински грип) - само че учените и лекарите „ не реагираха изключително на това “.

Руският доктор декларира, че светът е имал шанс, че коронавирусът, който предизвиква COVID-19, се е оказал много сдържан в своя гибелен капацитет.

„ Вирусът, несъмнено, е рисков, обаче болшинството от заболелите все пак се възвръщат. Но този вирус би могъл да пристигна при нас с други свойства, да вземем за пример със смъртност от 90%. Тогава обстановката щеше да е друга и светът нямаше да е подготвен за това “, споделя експертът.

Водовозов напомня епидемиите от чума и черна шарка, с които се е сблъсквало човешкото население през последните епохи. Тези инфекции са предизвиквали необикновено висока смъртност и спрямо тях новият ковид наподобява много безопасен.

Лекарят отбелязва, че в природата към момента съществуват вируси, можещи да причинят пандемии, които са доста по-опасни във връзка с смъртността, в сравнение с следената през днешния ден. Вероятността човечеството да пострада от тях не се явява нещо като от региона на фантастиката, а е действително.

"Хората изземват нови местообитания с животни, живеещи в тях, които са носители на вируси и бактерии, съвършено умеещи да минават в човешката популация. Ще срещнем с нещо сходно... Ако дойдат сходни вируси, притежаващи характерностите да убиват, то тогава надали ще можем да ги спрем ”, предвижда специалистът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР