Според експертите от НАСА възрожденското градче е сред местата, на

...
Според експертите от НАСА възрожденското градче е сред местата, на
Коментари Харесай

Най-чистият въздух на планетата е в Батак

Според специалистите от НАСА възрожденското градче е измежду местата, на които американската галактическа организация е измерила, че качеството на въздуха е извънредно високо, няма замърсявания и има лечебно деяние. До откритието се стига по случайност, откакто екип от Националното ръководство по въздухоплаване и проучване на галактическото пространство на Съединени американски щати изследвал от хиляди километри височина целия Родопски район, установявайки, че въздухът на Батак се отличава с естествената си йонизация.

Служители на общината в Батак потвърдиха научното изобретение и споделиха, че десетки туристи както от страната, по този начин и от чужбина търсят отмора в историческото градче, с цел да се насладят на чистия въздух.

" Всички в града знаят за това изобретение на НАСА и сме доста признателни, че се приказва с положително за нашето градче. Всички поданици могат фактически да потвърдят какъв брой е чист въздухът ни ", разкри пред " България Днес " Славка Казакова от общината. По думите й на човек са му нужни единствено 4 или 5 часа сън, с цел да се усеща пресен и наспан, а повода поради това е чистият въздух.

Котловината, в която е сврян градът, е предпазен от мощни ветрове. Характерно за този регион събитие е " белият вятър ", както локалните назовават южняка. През лятото там е ветровито, а през зимата снеговете не липсват, написа " България през днешния ден ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР