Според едно от последните проучвания на Ниладри Басу от Школата

...
Според едно от последните проучвания на Ниладри Басу от Школата
Коментари Харесай

С какво се друсат акулите

Според едно от последните изследвания на Ниладри Басу от Школата по публично здраве към Мичиганския университет, излиза наяве, че избрани отрови в някои водорасли са повода акулите да изпаднат в положение на хипервъзбуденост и настъпателност. Именно това ги кара от време на време да атакуват без причина, даже и да не са гладни.
 Акулите, ракът и за какво тези животни не се разболяват от него
Защо акулите не се разболяват от рак

И могат ли да оказват помощ да се оправим с заболяването

Проучването потвърждава, че морските хищници гълтам вода и храна, която е нечиста с бреветоксини . Те са главният провинен за смяната в държанието на мозъка им.

Бреветоксините елементарно минават кръвно-мозъчната преграда и когато са в мозъка, те се свързват с белтъчината, която управлява циркулацията на натрия. Свързвайки се с белтъчината, те я нарушават и по този метод нервните кафези се превъзбуждат. Това пък води до свръхактивност и в някои случаи даже до гибел при акулите.
 Снимка 453843

За повишението на равнището на бреветоксини в океана значително са отговорни и хората. Отпадъците от селското стопанство, сред които попадат и азотните торове, усилва броя на водораслите, а по този метод се замърсяват водите с отделяните от тях химикали, оповестяват Discovery.
 Мравките, мозъкът им и какво е съотношението по отношение на тялото им
Какво не знаехме за мозъка на мравките

Един удивителен скотски вид
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР