Според един от ръководителите на института SETI (Search for Extraterrestrial

...
Според един от ръководителите на института SETI (Search for Extraterrestrial
Коментари Харесай

Американски учен обеща среща с извънземни след 24 години

Според един от ръководителите на института SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence Institute) - Сет Шостак, търсенето на извънземен разсъдък напълно скоро ще се увенчае с триумф.

На симпозиум на НАСА, който се организира в Станфордския университет, американският академик се зарече да открие извънземни до 24 години.

По неговите думи това ще бъде изцяло допустимо, тъй като единствено досега астрономите са съумели да преброят милиони звезди системи, в които шансът да има извънземни цивилизации по никакъв начин не е дребен.

 База

Шостак счита, че след 24 години мощността на телескопите „ Алън “, които са измежду най-новата изследователска система, ще съумеят да засекат извънземен разсъдък. Телескопите „ Алън “ разполагат с 350 антени, които са ситуирани на 500 километра от Сан Франциско.

Американецът твърди, че към всяка пета звезда се върти планета, която предлага подобаващи условия за живот. Това значи, че единствено в нашата Галактика е допустимо да съществуват десетки милиарди планети, сходни на Земята.

В изводите си Шостак стига до заключението, че в случай че на една планета съществува живот, като този на нашата планета, то нейните жители ще получат радиосигнал от Земята и ще му отговорят или самите учени ще засекат сигнал на извънземна цивилизация.

 Извънземно

Преди известно време, когато американски откриватели, които се позоваха на законите на Мур, твърдяха, че извънземните ще ни посетят през 2011 година, само че това по този начин и не се случи.

Законът на Мур е открит през 1965 година и в него се предвижда развиването на полупроводниковата и микроелектротехника.

Самуел Арбесман от Харвардската здравна школа и Грег Лафлин от Калифорнийския университет бяха отчели, че първата планета отвън Слънчевата система е била открита през 1988 година, а през днешния ден броят на известните екзопланети надвишава 1000, като още толкоз претендират да наподобяват на нашата Земя по размери, маса, местонахождение до своята звезда и температура на повърхността.

Крайните резултатите от техните калкулации бяха стигнали до извода, че първата среща на хората и инопланетяните ще се реализира през 2011 година

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР