Според доклад на GS Group, през първото тримесечие на тази

...
Според доклад на GS Group, през първото тримесечие на тази
Коментари Харесай

В Русия започнаха да се внасят повече телефони с копчета

Според отчет на GS Group, през първото тримесечие на тази година вносът на телефони с копчета в Русия е повишен извънредно доста. Доставките на този вид модели в страната са нарастнали с 43% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, до момента в който доставките на смарт телефони, в противен случай, са намалели с 14% до 6,8 милиона броя.

По данни на РБК, през първото тримесечие в Русия са били доставени общо 10,3 милиона телефона и смарт телефона, което е почти толкоз, колкото и през първото тримесечие на предходната година. В парично изражение пазарът е повишен с 10 % (197 млн. рубли), което се дължи на по-високите цени на джаджите.

По-голямата част от импортираните телефони се пада на фирмите Inoi, F+ и BQ, които са доставили 1,9 милиона телефона. Според представител на една от националните марки това нарастване на предлагането може да се изясни с обстоятелството, че заради закъснение на доставките през предходната година при започване на тази година е направена по-голяма поръчка, с цел да се избегне дефицит на артикули.

GS Group оповестява, че през март размерът на доставките на телефони и смарт телефони е намалял 1,5-2 пъти в съпоставяне със същия месец през предходните години. Различни фактори могат да играят роля, от време на време несвързани с потребителските свойства на стоките, като да вземем за пример спад на покупателната дарба в международен мащаб.

Някои марки, като Apple и Samsung, стопираха доставките си за Русия по политически аргументи, а китайските компании понижиха доставките си заради проблеми с логистиката и ценообразуването. По-рано беше обявено, че запасите в съветските хранилища ще стигнат за 2-3 месеца. Въпреки това продажбите на бутонни устройства са в застой, макар огромния брой импортирани устройства - продадени са даже по-малко от първото тримесечие на предходната година, а междинната сметка за тези модели не се е трансформирала. Въпреки това статистическите данни се разграничават доста при другите търговци на дребно - при някои от тях продажбите на телефони са се нараснали, а при други, в противен случай, са намалели. Очаква се през второто тримесечие да има нарастване заради началото на сезона на вилите. Статистически множеството продажби са на физически лица.

GS Group чака, че в случай че Apple и Samsung не се завърнат на съветския пазар, китайски марки като Xiaomi, Realme и Honor могат да заемат тяхното място през второто тримесечие. В този случай делът на китайските смарт телефони на пазара може да нарасне до 80 %, а други 20 % ще бъдат смарт телефони, импортирани без формалното утвърждение на Samsung и Apple посредством успореден импорт, както и съветски марки.

Отбелязва се, че китайските Oppo и Vivo са спрели доставките за Русия, макар че не са оповестили публично прекратяването на съдействието. GS Group чака, че те скоро ще правят отстъпка място на други, не толкоз известни марки. Освен това съгласно новите статистически данни към 60% от устройствата, продавани в Руската федерация, към този момент принадлежат към категорията 10-30 хиляди рубли. - През 2021 година делът на същия сегмент ще бъде 40%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР