Според доклад на експерти, ангажирани в проучването, от свързани с

...
Според доклад на експерти, ангажирани в проучването, от свързани с
Коментари Харесай

Ройтерс: Microsoft е засякла руски компании, които се опитват д...

Според отчет на специалисти, ангажирани в изследването, от свързани с Русия профили се популяризира наличие, което цели разцепление на американското общество, в това число по тематиката за помощта за Украйна.Активността е по-слаба спрямо предходните избори, само че специалистите на Microsoft предизвестяват, че това може да е единствено началото.

 

Руското посолство във Вашингтон не е дало отговор на питане от " Ройтерс " за коментар, само че организацията напомня за изказване на Кремъл от предишния месец, че няма да се намесва в американските избори. Москва и до момента отхвърля изказванията, че се е намесвала в изборите за президент в Съединени американски щати и през 2016-а, и през 2020 година, напомня БНР.

 

Междувременно Белгия и Чехия приканиха за нови европейски наказания като противопоставяне на съветската интервенция в идните през юни избори за Европейски парламент.

 
Премиерите на двете страни - Александер де Кро и Петър Фиала, декларират в отворено писмо, че към този момент са налице образци за дезинформация и интервенция в някои страни от Европейски Съюз, оповестява Българска телеграфна агенция.

 

Белгийските служби са засекли мрежа за въздействие, която включва парични преводи, направени и в Чехия.

Мрежата е имала за цел да скрепи съдействието сред проруските политици в европарламента и да способства за избора на повече техни съидейници. Мисията е да се обезпечат " хора на настоящи позиции в Европейския парламент ".

 

Заедно с други страни от Евросъюза Белгия е почнала престъпно следствие, а Чехия е наложила наказания на физически лица.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР