Според доклад на 38 North, мозъчен тръст, специализиран в областта

...
Според доклад на 38 North, мозъчен тръст, специализиран в областта
Коментари Харесай

Спътникови снимки: За първи път от години Северна Корея изпрати товарен влак до Русия

Според отчет на 38 North, мозъчен концерн, профилиран в региона на Северна Корея, в петък, 4 ноември, в Русия е дошъл трен от Северна Корея, разкри Би Би Си.

Спътникови фотоси демонстрират, че в ранните часове на 4 ноември трен с три затворени вагона се е намирал на един от коловозите наоколо до зона за обработка на товари. По-късно същия ден влакът е открит на гара Хасан на Далекоизточната железница - единственият граничен пункт сред съветските железници и Северна Корея. Затворените железопътни вагони или контейнери бяха паркирани на прилежащия на влака коловоз.

От фотосите не може да се дефинира дестинацията на влака, само че прекосяването на границата е на фона на информация за доставки на муниции от Северна Корея за Русия, се споделя в отчета.

Съединени американски щати към този момент неколкократно упрекнаха Северна Корея, че скрито доставя на Русия " обилни количества " артилерийски снаряди за потребление във войната в Украйна. В същото време КНДР крие същинските получатели на тези доставки и се пробва да сътвори усещане, че оръжията отиват в страни от Близкия изток или Африка, съобщи на 2 ноември Джон Кърби, координатор по стратегическите връзки в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати.

През септември Северна Корея съобщи, че в никакъв случай не е доставяла оръжия на Русия и не възнамерява да го прави.

Мостът на дружбата, свързващ Приморие със Северна Корея, е затворен през февруари 2020 година поради пандемията. През септември Русия и Северна Корея се споразумяха да възобновят железопътните връзки.

Това е първият трен от Северна Корея за Русия от няколко години насам. Това обаче не значи, че видяният трен е единственият, който е пътувал по този маршрут през последните месеци, настояват анализатори.

На 2 ноември пресслужбата на Далекоизточната железница заяви, че след двегодишно спиране първият товарен трен е тръгнал през съветския граничен пункт Хасан за севернокорейския Туманган. Тридесет чистокръвни коня са изпратени в Северна Корея в три специфични вагона, а идващият трен би трябвало да достави медикаменти за страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР