Според данни от пространен доклад на ЕврополНедвижимите имоти предпочитани за

...
Според данни от пространен доклад на ЕврополНедвижимите имоти предпочитани за
Коментари Харесай

В Евросъюза действат 821 опасни престъпни групи

Според данни от просторен отчет на Европол
Недвижимите парцели желани за изпиране на пари

Българи, румънци, сърби и украинци са главните участници в най-опасните незаконни мрежи за трафик на хора в Европейски Съюз за трудова и полова употреба. Това сочат данните в отчет на Европол, показани през вчерашния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

В документа се отбелязва, че в Европейски Съюз работят 821 рискови незаконни мрежи, свързани с търговия с опиати (основно кокаин), цигари, трафик на хора и изнудване. Най-често участниците в тези организации са от страни от Западните Балкани, основно от Албания, а също от Турция и Мароко, означи на конференция белгийският министър на вътрешните работи Анелис Верлинден.

Еврокомисаря по правораздаването Дидие Рейндерс пък уточни, че тези незаконни групи са склонни да заплашват и подкупват съдии и министри, чиновници на прокуратурата на Европейски Съюз.

Вътрешната сигурност на Европейски Съюз е застрашена от активността на тези групи с 25 000 членове от 112 националности, половината от тях са свързани с търговията с опиати, уточни шефът на Европол Катрин де Бол. По нейните думи 86% от незаконните организации имат и легален бизнес, най-често в строителството и хотелиерството, и по този начин се перат пари.
Де Бол добави, че показаният отчет е най-задълбоченото проучване на европейските незаконни мрежи до момента.

От Европол показват, че основен аспект от активността на тези банди е “стратегията на незаконните мрежи за навлизане в света на легалния бизнес - като медиатор за осъществяване на закононарушения, като прикритие за прикриване на закононарушения и като средство за изпиране на незаконни облаги ”. Престъпните групировки предпочитали недвижимите парцели като метод за изпиране на незаконни приходи.

Нощните клубове пък постоянно се употребяват за трафик на опиати, изнудване и рекет, както и за контрабанда на мигранти и оръжие, сочи още отчетът.

По-голямата част от най-опасните банди в Европа се занимават с контрабанда на опиати, а интервенциите им най-често се организират в Белгия, Германия, Италия, Нидерландия и Испания, прецизира Европол.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР