Според данни на thredUP, една от най-големите компании в индустрията

...
Според данни на thredUP, една от най-големите компании в индустрията
Коментари Харесай

Употребяваните дрехи ще задминат продажбите на новите


Според данни на thredUP, една от най-големите компании в промишлеността на облеклата втора употреба, пазарът за употребявани облекла пораства 21 пъти по-бързо от този за нови облекла.

64% от дамите в днешно време са склонни да пазарят облекла от магазини за втора ръка. Това е скок с към 25% за интервал от единствено 3 години.

Един на всеки трима души на възраст 25-37 години ще си купи облекла втора употреба през 2019 година, оповестява thredUP.

40% от потребителите на нови облекла взимат поради цената, която новите им облекла ще имат след една-две години, когато вземат решение какво да си купят.
 Снимка 414225

Твърди се, че 9 от 10 от огромните производители на облекла обмислят разновидности за нахлуване в бизнеса с облекла втора ръка.

Към момента пазарът за облекла втора употреба възлиза на 24 милиарда $, а новите облекла носят на международната стопанска система 35 милиарда.

Прогнозите са, че до 2028г. пазарът за употребявани облекла съвсем ще се утрои и ще се равнява на към 64 милиарда $, до момента в който новите облекла ще изостанат с към 20 милиарда $.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР