Според будистката философия времето ни дадено за живот в човешко

...
Според будистката философия времето ни дадено за живот в човешко
Коментари Харесай

Качеството на дишането е качество на живот

Според будистката философия времето ни обещано за живот в човешко тяло е несъмнено още при самото раждане. Казват, че не може да се удължи, само че може да се редуцира. Отначало си мислех, че става въпрос за години, естествено нали по този начин си измерваме времето – секунди, минути, часове, дни ….. години. И е предопределено до каква възраст можеш да доживееш, сиреч. Но като се замисля по-дълбоко, това времето дето го измерваме по този начин е цялостна небивалица и то скорошна. В Индия да вземем за пример множеството хора не знаят на какъв брой години са, като ги питаш си измислят нещо почти.

Сетих се, че и България няколко генерации преди нас, да речем на пра-пра бабите, по скоро са могли да кажат какъв брой лета са минали или какъв брой слънца са сменили от колкото на какъв брой години са. Запасът живот с който идваме не са години, нито месеци, нито дни … запасът е дихания. Всичко стартира с първият мирис и свършва с последният и колкото си подишал сред двата, толкоз. Ражда се бебе – вдъхва живот, умира дъртак – издъхва… Изобщо дишането е изключително нещо, много хора имат вяра, че има връзка сред мирис и дух.

Ако се замислите, всички същества на планетата (освен аеробните) дишат един и същи въздух. Диханията са невидима нишка, която ни свързва, а толкоз е елементарно да забравим за него. Интересното на дишането, че е единствената функционалност на тялото която е спонтанна и в това време можем да направляваме. Ще ви засипя с малко текст за размисъл, а във втората част с по-конкретна информация за връзката сред брой вдишвания за минута и положението на съзнанието.

Разгънати, дробовете ни, както знаете са най-големият орган в тялото. Могат да са с дребен потенциал, към 300 куб. см до 1100, 1800 куб. см. Обикновено са сред 500 и 700 куб.см. Забравяме, че кръвта е по-тежка от въздухът и нейното оксидиране, в действителност се случва в долната част на дробовете. Так,че в случай че сме привикнали да дишаме с горната част и незадълбочено, то кръвта ни страда от липса а О2 и това води до непрекъснати сривове на силата и отмалялост. Дъхът би трябвало да доближи най-долната част на дробовете.

Ако дишаме незадълбочено, ставаме елементарно раздразнителни и избухливи. Повърхностното дишане ни прави повърхностни. Ако дишането е надълбоко и ние сме дълбоки. Силата ни на меланхолия и експресия зависи от периодичност ни на дишане. Ако не дишаме задоволително надълбоко, ще бъдем депресирани и противоположното дълбокото дишане ни разрешава да се изразим.

Когато дишаме накъсо, сме нетърпеливи, съкратяваме си живота. Дългите и дълбоки вдишвания ни разрешават да разберем кои сме в действителност. Казват, че гневът, възбудата, страхът, въобще мощните страсти учестяват дишането, надлежно го вършат и по-плитко, т.е свиват времето ни, убиват ни. Всяка от тези страсти може да се стабилизира с волево закъснение на дишането. Дишаме ли постепенно, ще живеем дълго, няма да си изхабим запасите бързо.

Бог ни е вдъхнал живот, а ние колкото да дишаме. Как да се надяваме на дълбочина в живота си, като даже не можем да достигнем потенциала на личният си мирис?

Ако кръвта ни не получава задоволително О2, тя не може да достави останалите органи с нужното им количество и по този начин цялото тяло страда. Нуждаем се от към 21% О2 в кръвта, а нормално доближаваме 17 – 18%. Повечето органи могат да работят горе долу обикновено с това количество, само че не и мозъкът, нужни са му сред 18 – 21% О2. Какво за Бога можем да реализираме в живота, в случай че даже не можем а дишаме задоволително надълбоко, с цел да си осигурим нужният % О2 в кръвта. Трябва да дишаме от корема, от пъпа, не просто с диафрагмата.

Когато имаме плитък мирис, всевъзможни проблеми ни съпътстват. Никотинът, кофеинът, захарта … всички тези опиати са поради плиткото дишане. Всички, които са пристрастени към сладкото дишат плитко. в случай че дишате задоволително надълбоко, няма да имате този проблем За да се разсъни, с цел да се успокои, с цел да е щастливо, тялото има потребност от О2, а ние му набутване цигари, кафета, шоколади тъй наречените

Как се отразява вашето дишане на другите?

Целият ви живот може да се проектира в четири секунди: две секунди да вдишате и две да издишате. Вие ще бъдете опознат за 4 секунди. За времето за което лишава двама индивида да вдишат и издишат, те към този момент се познават, разбрали са кой – кой и какъв е, на това базово ирационално равнище.

Силата на характера ви не се дефинира от мускулите или физическа черти въобще. Силата на наличието ви и характера се базира на това какъв брой надълбоко дишате. Силата с която притегляте е правопропорционална на дължината на вашите вдишвания. Колко сте привлекателни и атрактивни, не е основано на това какъв брой грим носите, на облеклата, бижутата даже не е на ораторските ви качества и разсъдък. Това, което ви прави привлекателни е какъв брой постепенно и дълготрайно дишате. Вашето психе въздейства на психето на другият човек, а живителната сила се мери с дължината и дълбочината на дъха. Хората с повече сила притеглят към себе си.

Погледната от високо, цялата галактика е единствено една личност, няма двама индивида. Има единствено една връзка от Божи мирис (Животворящ дъх), която идва от мен към теб, към теб, към теб ….. Когато тази връзка се прекъсне – изчезваш. Всички сме като топчетата на броеница, свързани с една и съща нишка.

Инфо: http://evolife.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР