Според британската фирма Ambrey, плаващият под флага на Маршалските острови

...
Според британската фирма Ambrey, плаващият под флага на Маршалските острови
Коментари Харесай

Въоръжени мъже са превзели петролен танкер край Оман

Според английската компания Ambrey, плаващият под флага на Маршалските острови танкер " St Nikolas " е бил атакуван към 5:30 ч. сутринта българско време, на 50 морски благи източно от Сохар в Оман и по-късно се е насочил към Бандар-е-Джаск в Иран, съобщи Агенция Франс Прес.


" Въоръжени мъже във военни униформи са се качили на борда на петролен танкер в Оманския залив ", оповестиха от компания за ръководство на морския риск, последният от поредицата произшествия в корабоплаването в района.

" Лицата са закрили камерите на кораба ", заяви Ambrey, като добави, че чиновник по сигурността " докладвал, че е чул непознати гласове по телефона дружно с гласа на капитана ".

" Съобщава се, че въоръжените обвинени са облечени в черни униформи във боен жанр с черни маски ", се добавя в известието.

За случая заяви и английската организация за морска сигурност United Kingdom Maritime Trade Operations.

Според уеб страницата за следене Marine Traffic корабът St Nikolas е плавал от иракското пристанище Басра към Турция.

Ambrey показа, че неотдавна преименуваният танкер преди този момент е бил преследван и санкциониран за транспорт на глобен ирански нефт, който е бил иззет от американските управляващи. " Иран и преди е предприемал дейности против тези, които е упреквал в съдействие със Съединени американски щати ".

Оманският залив, основен маршрут за петролната промишленост, който разделя Оман и Иран, е бил очевидец на редица отвличания и набези през годините, постоянно с присъединяване на Иран.

Корабоплаването в богатия на запаси район също е в нараснала подготвеност след седмици на безпилотни и ракетни офанзиви от страна на йеменските бунтовници хути в Червено море. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР