Според адвокат Рена Стефанова, единствената правна възможност за летището е

...
Според адвокат Рена Стефанова, единствената правна възможност за летището е
Коментари Харесай

Рена Стефанова: Няма правна възможност летището в Русе да бъде отдадено с право на ползване

Според юрист Рена Стефанова, единствената правна опция за летището е концесия

" Не съществува правна опция летището в Русе да бъде отдадено с право на прилагане. " Това съобщи Рена Стефанова от " Продължаваме промяната ". По тъжба на Политическа партия Административният съд към този момент образува дело против решението на Общинския съвет да даде безплатно летището на сдружение за период от 10 години.

Жалбоподателите оспорват решението като незаконосъобразно, съобщи.

Със свое определение съдът позволи предварителното осъществяване на административния акт. Мотивите са, че са налице изискванията, които обуславят допустимостта на направеното искане - отбрана на изключително значими държавни и публични ползи и в частност ползите на Община Русе и нейните поданици, както и логистичните благоприятни условия, които Летище Русе ще обезпечи като транспортен кулоар. Определението на съда не е било обжалвано в законоустановения тридневен период.

Жалбоподателите оспорват решението на Общинския съвет в Русе като незаконосъобразно, издадено при основни нарушавания на административно-производствените правила и материалноправните разпореждания. Според юрист Рена Стефанова, единствената правна опция за летището е концесия.

Според към този момент подписания контракт за летището, до 2 години сдружението би трябвало да извърши нужните настоящи поправки и да създаде документите, нужни за използването му като гражданско, като цената на инвестицията на този първи стадий възлиза на над 2,6 милиона лв..

В случай, че всичко това не бъде изпълнено, Общината приключва контракта без предупреждение и без да дължи обезщетение, а всички материални и нематериални богатства, направени от вложителите, остават общинска благосъстоятелност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР