Споразуменията ни с американските власти са на принципа не признавам-не

...
Споразуменията ни с американските власти са на принципа не признавам-не
Коментари Харесай

Nexo: Споразуменията ни с американските власти са на принципа не признавам-не отричам

Споразуменията ни с американските управляващи са на правилото " не признавам-не отхвърлям ", това настояват от криптобанката NEXO в писмо до клиентите си, оповестено в уеб страницата " Будилник ".

Публикуваме цялото известие на NEXO:

Уважаеми Емил,

Имаме удоволствието да съобщим, че Nexo реализира забележителна резолюция с Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC), Северноамериканската асоциация на админите на скъпи бумаги (NASAA), състояща се от всичките 50 щата на Съединени американски щати и три територии, основния прокурор на Ню Йорк, Департаментът по банкиране в Тексас, Отделът за потребителски услуги във Вашингтон и Отделът за банкиране и скъпи бумаги в Аляска.

Важни характерности на съглашението с федералните регулатори на Съединени американски щати включват:

Споразуменията са на правилото „ не признавам-не отхвърлям “.

Единственото обвиняване е, че продуктът Earn Interest Product (EIP) на Nexo е нерегистрирано предложение на скъпи бумаги.
“Това завършва всички многогодишни следствия на Nexo, разглеждащи разнообразни аспекти на бизнеса, след доброволното решение на компанията да спре да предлага своя EIP в Съединени американски щати, самодейното излизане на Nexo от пазара на Съединени американски щати по проведен метод и съглашението, с цел да заплати парична глоба, дължима за интервал от 12 месеца.

Федералните регулатори на Съединени американски щати не настояват, че Nexo е взел участие в машинация или подвеждащи бизнес практики, или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени по отношение на финансовото положение на Nexo.

Доволни сме от тази единна резолюция, която недвусмислено поставя завършек на всички спекулации към връзките на Nexo със Съединените щати. Вече можем да се съсредоточим върху това, което вършим най-добре – да построяваме безпроблемни финансови решения за нашата международна аудитория.

Благодарим на участващите комисари за тяхното време, старания и отдаденост в това, което считат, че е в най-хубавия интерес на техните гласоподаватели и в сходство с американските полезности за бистрота, финансова независимост и придържане към най-високите професионални и правни стандарти, които са построили тази велика нация и с която Nexo е надълбоко обвързван. Благодарни сме на нашите правни съветници в Schulte Roth and Zabel LLP за улеснението на най-конструктивния разговор с федералните и щатските регулаторни органи на Съединени американски щати, както и с офиса на основния прокурор на Ню Йорк, които ни помогнаха да осигурим този оптимален излаз. ”

Nexo има вяра, че компанията е приета за това, което в действителност е – пионер, като Uber и Airbnb, предоставящ пробивни решения в динамична среда. Тъй като иноваторите не се вписват изцяло в съществуващите разпореждания, градивният разговор за възстановяване на преобладаващите регулаторни рамки е от първостепенно значение.

“Ние сме уверени, че скоро ще се появи по-ясна регулаторна среда и компании като Nexo ще могат да предложат артикули, създаващи стойност, в Съединените щати по съчетаем метод, а Съединени американски щати в допълнение ще затвърдят позицията си на международен мотор на нововъведенията. ”

Nexo сътрудничи изцяло на следствията на държавното управление на Съединени американски щати от първия ден. Тези резолюции са върхът на съвсем две години работа и ясно демонстрират, че Nexo не е проблем, а част от решението.

Това също е продължение на философията на Nexo за създаване на постоянен и резистентен бизнес модел, който е издържал тестването на времето и е част от неговата отдаденост и хладнокръвен ангажимент да поддържа най-високите стандарти във връзка с спазването на неговите регулаторни и KYC/AML/ Задължения на CTF, отбрана на клиенти и вложители и обезпечаване на финансова непоклатимост и напредък на своите интервенции и промишлеността като цяло.

Благодарим ви, че сте на това пътешестване и че растете с нас.

С почитание,
Екипът на Nexo







 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР