„Споразумението за предоставяне на оръжия и боеприпаси на Украйна е

...
„Споразумението за предоставяне на оръжия и боеприпаси на Украйна е
Коментари Харесай

Вигенин: Споразумението за предоставяне на военна помощ на Украйна е противоконституционно


„ Споразумението за даване на оръжия и муниции на Украйна е противоконституционно. “

Това съобщи от парламентарната естрада заместник-председателят на Народното събрание и депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ Кристиан Вигенин.

„ Така, както е дефинирана алинея трета на член първи, оттук-нататък Министерски съвет на секретно съвещание може да трансформира, добавя и дава ново въоръжение, без това да минава през Народното събрание “, уточни той и изясни, че съгласно Конституцията военно-политически контракти или такива с финансови задължения би трябвало да бъдат утвърдени от българския парламент.

По неговите думи Народното събрание на процедура абдикира от своите конституционни пълномощия:

„ Няма никакви справедливи аргументи описите с въоръжение и муниции, които сме напът като страна да предоставим на Украйна, да бъдат засекретени “, сподели още Вигенин.

„ Точно 10% от депутатите в Народното събрание са си създали труда да схванат в този момент като гласоподават „ за “, какви въоръжения пращаме на Украйна. Не ви ли е неловко пред българските жители по този метод да взимаме решения в Народното събрание? “, обърна се той към депутатите.

От парламентарната естрада националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ попита коя е повода тези описи да бъдат секретни, в случай че останалите страни, които подкрепят военно Украйна, дават публичност на това, което изпращат.

„ Аз ви приканвам, първо, да вземем решение тези приложения да бъдат оповестени, което ще принуди министъра да разсекрети описите, и второ, да отхвърлим тази ратификация, да върнем това съглашение за предоговаряне, тъй че да се преодолеят детайлите на противоконституционност, да се върнем с един чист текст в зала и да създадем по този начин, че Народното събрание да не се отхвърля единствено от своите пълномощия “, сподели в умозаключение Кристиан Вигенин.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР