Споразумението е дългосрочно и ще доведе до изграждане на нова

...
Споразумението е дългосрочно и ще доведе до изграждане на нова
Коментари Харесай

Украйна и САЩ ще произвеждат заедно системи за противовъздушна отбрана

Споразумението е дълготрайно и ще докара до създаване на нова промишлена база в Украйна, чиято стопанска система претърпя тежък удар вследствие от съветското настъпление.

От известието на Зеленски не излиза наяве в какви времеви рамки се възнамерява да бъде осъществен общият план.

 

Киев към този момент подписа съглашения за съдействие в производството и ремонта на бойна техника, оръжие и муниции с компании от отбранителната индустрия на Полша и Германия.

 

От американската телевизия пък NBC оповестиха доскоро, че администрацията на Джо Байдън възнамерява да достави Украйна с тактически балистични ракети ATACMS (Army Tactical Missile System) с обхват на деяние от близо 300 км.

От " Вашингтон поуст " обаче отхвърлиха тази информация, като съгласно изданието решението още не е било взето, съобщи БНР.

 

Пратката от ATACMS не бе оповестена и късно нощес, когато Байдън одобри украинския президент Зеленски в Белия дом и съобщи, че първите американски танкове Abrams, обещани още при започване на годината, ще бъдат доставени на Киев през идната седмица.

 

Украйна ще получи за танковете и бронебойни снаряди с обеднен уран. Снощи от Пентагона дадоха обещание още касетъчни снаряди за тежката артилерия, както и муниции с точно ориентиране за системите за залпов огън HIMARS.

 

Липсата на ATACMS не попречи на украинската войска да нанесе по-рано през днешния ден ракетен удар по щаба на съветския военен флот в Севастопол, който е далечен на 250 километра от следените от Киев територии.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР