Споразумение за тарифите за роуминг между страните от Западните Балкани

...
Споразумение за тарифите за роуминг между страните от Западните Балкани
Коментари Харесай

Западни Балкани и ЕС подписват споразумение за роуминга


Споразумение за цените за роуминг сред страните от Западните Балкани (Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Република Северна Македония и Сърбия) и Европейския съюз се чака да бъде подписано през днешния ден в Тирана в границите на срещата на върха ЕС-Западни Балкани, оповестяват албанските медии.

Споразумението ще дефинира намаляването на цените за роуминг през 2023 година, с цел да продължи с по-нататъшни понижения през идващите години, оповестява албанската медия „ Топ Ченъл “.

Очаква се на срещата на върха страните от Западните Балкани и Европейски Съюз да подпишат декларация за усилване на съдействието в няколко сегмента, което обезпечава по-добри условия и изгоди за жителите на страните от Западните Балкани, написа осведомителният портал „ Телеграфи “.

Според вестник „ Газета Си “ тя ще бъде наречена „ Декларацията от Тирана “ и посредством нея водачите на Европейския съюз се ангажират за поддръжка и ускорение на процеса на присъединение на страните от Западните Балкани.

Съгласуваната взаимна декларация от срещата на върха ЕС-Западни Балкани приканва за по-голяма интеграция на района с общия пазар на Европейски Съюз и афишира стъпка за понижаване на цените на роуминга сред страните от Европейски Съюз и Западните Балкани през 2023 година, за последователно унищожаване на таксите на по-късен стадий.

За първи път среща на върха сред Европейски Съюз и страните от Западните Балкани се организира в една от страните от района. Събитието е продължение на срещите на върха в Порто Карас (Гърция, 2003 г.), София (България, 2018 г.), Загреб (Хърватия, 2020 г.), Бърдо при Краню (Словения, 2021 г.) и Брюксел (Белгия, 23 юни 2022 г.), написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР