Споразумение за създаване на коридор за транспортиране на украинско зърно

...
Споразумение за създаване на коридор за транспортиране на украинско зърно
Коментари Харесай

Ще бъде създаден коридор за износ на украинското зърно

Споразумение за основаване на кулоар за превозване на украинско зърно през Черно море се чака да бъде подписано през днешния ден в Истанбул, съобщи Еuronews.

По-рано администрацията на президента на Турция заяви, че церемонията ще се състои в 16 часа и 30 минути в двореца Долмабахче. В нея, както отбелязва турската страна, ще вземат присъединяване представители на Украйна и Русия, както и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

" Опитваме се да реализираме съглашение, което да разреши на украинските и съветските храни и торове да излязат на международните пазари. Както знаете, ние отбелязвахме в продължение на доста месеци какъв брой сериозна е продоволствената рецесия в международен мащаб. Ситуацията остава нестабилна, тъй че не мога да кажа по кое време изобщо нещо ще бъде подписано ", съобщи Фархан Хак, заместител на формалния представител на генералния секретар на Организация на обединените нации.

Съединени американски щати декларират, че ще приветстват тези договорености и ще продължат да работят със съдружниците, за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР