Споразумение и то подробно между ГЕРБ и ПП-ДБ има. Те

...
Споразумение и то подробно между ГЕРБ и ПП-ДБ има. Те
Коментари Харесай

Йово Николов: ПП-ДБ с това споразумение връзва ръцете на Борисов за влияние

Споразумение и то в детайли сред ГЕРБ и ПП-ДБ има. Те явно от няколко дни договарят и е ясно, че нещо са писали. И двете страни са съгласни с този документ. Просто никой не желае да го подпише първи. Явно сега нещо доста динамично се случва и въпросът е ще подпишат или няма да подпишат съглашението, което са написали дружно.  

Това разяснява пред бТВ политологът доцент Стойчо Стойчев.  

В цялата тази история има прочут драматизъм. От конференциите станаха ясни две неща. ГЕРБ били съгласни на всевъзможни министри, те желаят мир за целия свят и промяна, а въпреки това Политическа партия споделят, че нямат проблем с министрите. В съглашението има 3-4 точки, по които сигурно има различия и едното е Закона за правосъдната власт. В измененията на закона има едни точки, които трансформират метода на администриране на правосъдната власт и те ще разрушат монопола на Движение за права и свободи в правосъдната власт от позиция на това, че нарушават въздействието на Движение за права и свободи и в частност на Пеевски, което има в Административен съд, Висш съдебен съвет. Това е доста значимо, коментира Йово Николов.

Втората значима точка са регулаторите. По време на ръководството на Бойко Бориосв ние очевидно разбрахме по какъв начин се използват регулаторите. Има редица образци, в които ние напълно ясно можем да проследим въздействието на Борисов върху регулаторите и той по какъв начин и защо ги е употребил. И аз изобщо не съм сигурен, че той по този начин непринудено ще съобщи властта за ууправлението на тези регулатори. Така че това са доста значими елементи, които би трябвало да бъдат решени. Защото в случай че това съглашение се подпише, към този момент Борисов няма по какъв начин да се върне обратно. Ще има посмено съглашение, подписано от Борисов и той след това няма по какъв начин да се отметне. Ето за какво министрите не са толкоз значими. В имената не е интригата, разяснява той.

Имената са игра пред публиката, нищо повече, добави той.

В продължение на тези 9 месеца Бойко Борисов толкоз пъти изнасилва ПП-ДБ, че към този момент настъпи момента, в който те това нещо могат да го спрат, като водят договаряния и отстояват своите позиции. Защото реакцията при назначението на Дасислава Атанасова аз парламентарен арбитър за последователите на ПП-ДБ беше меко казано пагубна. Така че ПП-ДБ не могат да вършат повече отстъпки, в случай че не желаят тотално да се обезличат, разяснява той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР