Спорът за кметското място в Силистра, за което на балотажа

...
Спорът за кметското място в Силистра, за което на балотажа
Коментари Харесай

В Силистра ГЕРБ и БСП и печелят, и губят

Спорът за кметското място в Силистра, за което на балотажа се надпреварваха ГЕРБ и Българска социалистическа партия, приключи с победа на партията на Бойко Борисов. Досегашният кмет лекар Юлиян Найденов печели вота с 52% и ще ръководи крайдунавската община за трети следващ мандат.

Въпреки че резервира безспорната си преднина,  любимецът на ръководещата партия обаче инкасира и загуба на гласове сред двата тура. В неделя бюлетини за него са пуснали в урните 1 300 гласоподаватели по-малко в съпоставяне с  подкрепилите го на 27 октомври силистренци.

Избраникът на Българска социалистическа партия Момчил Неков пък, който не можа да се пребори за кметското кресло, записва нарастване на поддръжката. На втория тур той е получил доверие от 1600 гласоподаватели повече спрямо резултата му от първото гласоподаване предходната седмица.

Така и двете политически сили в Силистра, стигнали до финала на кметската конкуренция регистрират по едно и също време и победи, и загуби.  Двуяките им резултати са реализирани на фона на изборна интензивност от 36%, която е с 10% по-ниска от записаната на първия тур на 27 октомври.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР