Спор за парите за строителството на автомагистрала Хемус. Регионалният министър

...
Спор за парите за строителството на автомагистрала Хемус. Регионалният министър
Коментари Харесай

Спор за парите за Хемус, Караджов: Сметката за строителството на пътя е празна

Спор за парите за строителството на автомагистрала " Хемус ". Регионалният министър Гроздан Караджов съобщи, че сметката за строителството на пътя е празна. Според някогашните ръководещи вицепремиерът Асен Василев е " обрал парите ". Строителите сега не получават средства, само че им се начислява Данък добавена стойност, съобщи.

Последното заплащане към строителите на автомагистрала " Хемус " е било на 20 декември предходната година и е осъществено без знанието на министъра на районното развиване Гроздан Караджов, съобщи самият той. " Ние не сме плащали нито стотинка. Това е заради обстоятелството, че в бюджета няма нито стотинка по специфичната сметка за " Хемус ". Естествено, по издадени фактури поражда задължението да бъде заплатено ДДС-то и това не е заслужено. Надявам се, доста много скоро този възел да бъде развързан ", уточни Караджов.

И до момента в който от районното министерство търсят метод по какъв начин да бъде решен казусът с начислявания данък върху строителните компании, някогашните ръководещи желаеха следното: " Да попита своя супер вицепремиер Асен Василев, за какво няма пари в тази специфична сметка. Това му беше едно от първите дейности като длъжностен министър на финансите - тези пари да бъдат обрани, да изчезнат ", сподели някогашният министър на районното развиване Николай Нанков.

Според ГЕРБ в особено основаната сметка за финансирането на строителството на автомагистралата е имало средства преди те да правят отстъпка властта. " Над милиард остави ГЕРБ в тази специфична сметка ", уточни Нанков. В публично известие на Министерски съвет от 29 юни 2021 година от служебния кабинет на Стефан Янев желаят районното министерство да върне близо 500 милиона лв. от парите за " Хемус " към централния бюджет.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР