Спор.Сега:Цв.Цветанов: Какво налага президентската дама да използва светлинни сигналиПредседателят на

...
Спор.Сега:Цв.Цветанов: Какво налага президентската дама да използва светлинни сигналиПредседателят на
Коментари Харесай

Преглед на печата

Спор.

" Сега ":

Цв.Цветанов: Какво постанова президентската дама да употребява светлинни сигнали

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява в Поморие, че митингите са демократична форма за израз на неодобрение и когато е ясно кой стои зад тях, те не съставляват проблем за демократичните общества, стига с блокади да не се нарушават правата на други жители. Цветанов уточни, че от Българска социалистическа партия нямат същинска визия за България и различни решения за бъдещето на страната. Предсрочни избори, съгласно него, значат неустойчивост и спад на вложенията.

Според Цветанов за всички е станало ясно, че в немалката си част митингите са добре проведени.

" Видяхме значително политически лица от обединения, които през днешния ден оферират своята визия за България. Но ние не би трябвало да забравяме интервалите, в които тъкмо тези, които показват визия за България, са имали опцията да оставят тежко завещание, и са имали опцията да покажат какво могат да вършат като политики ", сподели той.

Цветанов съобщи още, че задачата е към края на управническия им мандат през 2021 година минималната работна заплата да стигне 650 лева, а междинната да бъде 1500 лева

Протести.

" 24 часа ":

100 души излязоха за Иванчева, за горивата не се събраха изобщо

Широко рекламираният в обществените мрежи Марш за правораздаване събра стотина души в неделя пред НДК.

Организаторите бяха подкрепени от бранителите на подсъдимата за рушвет Десислава Иванчева, гражданско съдружие " Боец " и даже Людмил Недев, който стана прочут с митингите на хората с увреждания пред Народното събрание и абсурда си с депутатката от ГЕРБ Десислава Радева. Недоволните от правосъдната система потеглиха по бул. " Витоша " и се стопираха пред Съдебната палата, където желаеха независимост за Иванчева и подсъдимата дружно с нея зам.-кметица на " Младост " Биляна Петрова. Надъхваха се с тирада на Лозан Панов и се оповестиха в негова отбрана, само че не стана ясно дали са го питали има ли потребност от такава. Движението в центъра на София остана отворено.

Хакери

" Монитор ":

Хакери удариха уеб страниците на институции у нас

Хакери блокираха уеб страниците на Министерството на правораздаването, на Министерството на стопанската система и на Народното събрание за часове, заяви Нова телевизия.

В поредни мейли до национални малките екрани група, представяща се като АНАРХИСТИТЕ, заяви авансово, че ще блокира интернет страниците на правосъдното министерство, Народното събрание, а по-късно и на икономическото " като привет към (министър - б.р.) Емил Караниколов ".

Първата опасност беше към уеб страницата на Българска социалистическа партия, само че той остана наличен, съобщи bTV.

" Здравейте, липсвахме ли ви? Днес от 14:30 ч. ще ударим уеб страницата на Българска социалистическа партия, още веднъж! Г-жо Радева, купихте ли си рокля? #An4rchy #АНАРХИСТИТЕ ", предизвестяват хакерите.

Патриоти.

" 24 часа ":

Джамбазки: " Обединени патриоти " би трябвало да се явят дружно на евроизборите

Когато направихме обединението, си говорехме, че би трябвало да избегнем това, което се случи с Реформаторския блок. Надминахме ги по безсмислени кавги, само че продължаваме да сътворяваме смислени за страната неща. Това сподели Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Според Джамбазки тематиката за българите в чужбина е измежду най-болните за патриотите. По думите му грешките в държанието би трябвало да се поправят час по-скоро.

" Алабин ".

" Монитор ":

Адвокат по делото " Алабин ": След 3 година процесът ще бъде преустановен по отминалост

Присъдата, която постанови Софийски градски съд по делото " Алабин ", ме изненада - по делото имаше доказателства, които сочеха към отговорно държание на подсъдимите.

Това сподели адв. Eмил Милев - бранител на фамилията на починалата Петрина Христова - в утринния блок на bTV. Той добави, че майката на Петрина се е дала прошка с илюзията, че може да чака някакво правораздаване от страната.

" Имам над 30 подадени тъжби по това дело, сподели Милев. - Местопроизшествието трябваше да бъде непокътнато ", добави юристът.

" Не мога да кажа по кое време очевидецът по делото Николай Александров споделя истината. Веднъж е разпитван от проверяващите органи, веднъж разпитван от арбитър във етапа на досъдебното произвеждане, разпитан е в правосъдното съвещание. Сега съдът би трябвало да реши кои показания да кредитира, съдът би трябвало да одобри дали Александров е излъгал в досъдебната или в правосъдната фаза. Той е споделил обстоятелства, които мъчно могат да бъдат опровергани от останалите доказателства по делото. Явно с оправдателната присъда съдът е приел, че Александров е излъгал в досъдебната фаза. За това наказването е 5 години отнемане от независимост ", сподели Милев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР