Спомняте ли си зловещата дата 27 декември 2003 г.? В

...
Спомняте ли си зловещата дата 27 декември 2003 г.? В
Коментари Харесай

Шкембе войводата харизва български войничета в Ирак!

Спомняте ли си злокобната дата 27 декември 2003 година? В Кербала, Ирак е атакувана с камион-бомба откритата в града първа база на български войски в Ирак – база „ Индия “ (буква „ I “ в системата за буквуване на НАТО ).

Вследствие на офанзивата умират петима български военнослужещи, а 27 са ранени, като базата е съществено развалена. След случая българският контингент изоставя тази база и се реалокира във база Кило (буква „ K “). По-късно контингентът бива изместен от Кербала в Дивания, откъдето се завръща в България през декември 2005 година

Атаката стартира във 11:45 локално време, когато камион-цистерна навлиза в периметъра въз основата. От охранителните вишки стартира пукотевица по камиона, а във базата се намира екип на специфичните елементи от BUSOF, който преди малко се е завърнал от ВИП конвой и на процедура това е екипът, който e бил изцяло оборудван със бойно снаряжение. Част от екипа влиза във постройката и поема защитата на командира въз основата, снайперистите на екипа Т.С и Т.К се качват на покрива и прострелват останалите живи във кабината. Преди това единият е ранен от картечарите на вишките. Командирът е прикрит под стълбите на постройката от А.Д. и избавен от последвалата детонация. Сградата е подложена на масиран автоматизиран обстрел и пукотевица с РПГ и минохвъргачки. Малко по-късно е открито ИВУ по един от маршрутите на ВИП ескорта. Снайперистите рапортуват за съществуване на голям брой артилерийски снаряди навътре в цистерната, които се виждат през изчезналият ѝ похлупак. Последвалият гърмеж най-вероятно е задействан отдалечено.

Минути след офанзивата против българската база, атентатори самоубийци атакуват и логистичната база в града, както и локално полицейско ръководство с коли бомби. При офанзивите умират 5 български бойци, 2 тайландски бойци, 7 иракски служители на реда и 5 цивилни жители, а сред ранените са 9 военнослужещи от азиатската страна, както и над 160 служители на реда и цивилни.

На 30 декември 2003 година в България е разгласен народен печал в памет на починалите български бойци.

Днес 15 години по-късно шкембе войводата титулуващ се като боен министър, харизва ново пушечно месо за Ирак. Мисия, която няма да ни донесе нищо с изключение на почернени майки и татковци и лицемерни дни на печал. Вероятно по тази причина и ВМРОвските мюрета, които даже не са стъпвали в казарма, по този начин яростно проповядват въвеждането на безвъзмездна военна работа, с цел да могат безпроблемно да подаряват пушечно месо на по този начин наречените съдружници в спорове, в които България в никакъв случай не е имала нищо общо!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР