Спомняте ли си скандала, с който започна световното първенство по

...
Спомняте ли си скандала, с който започна световното първенство по
Коментари Харесай

"Дрогираният безсрамник" Сун Ян с 8-годишна забрана да се състезава

Спомняте ли си абсурда, с който стартира международното състезание по плуване в Южна Корея през 2019 година? Тогава австралиецът Марк Хортън отхвърли да се качи на почетната стълбичка до спечелилия в дисциплината 400 м свободен жанр Сун Ян от Китай и го назова " дрогиран нахалник ".
" Дрогиран нахалник " развихри скандал на международното по плуване (ВИДЕО) Австралиец отхвърли да се качи на почетната стълбичка поради спечелилия
Е, година по-късно Хортън може да е удовлетворен, защото азиатския му съперник получи възбрана да взе участие в надпревари за идващите 8 години. Решението е на Спортния трибунал, като Сун Ян разгласи, че ще апелира пред швейцарския федерален съд.

Всъщност КАС се произнесе по обжалване от страна на Световната антидопингова организация (УАДА) на решение на Международната федерация по плувни спортове (ФИНА) да не санкционира Ян за държанието му по време на допинг тест през 2018 година

Снимка: Reuters

Тогава китаецът се усъмнил, че проверяващите са чиновници на ФИНА. Вместо непринудено да им даде материал, хора от щаба му решили да счупят епруветките с кръвта му.

Това не е първо нарушение на плувеца пред антидопинговинте управляващи. През 2014 година той беше осъден за 3 месеца поради приложимост на неразрешени вещества.

За 28-годишния китаец тази възбрана най-вероятно значи завършек на кариерата. Той завоюва два златни медала на олимпийските игри в Лондон през 2012 година, а по-късно прибави още едно злато и от Рио се Жанейро през 2016.

Ако обжалването му не бъде признато, той ще пропусне олимпийските игри в Токио през 2020 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР