СподелиВременно е спряно движението по пътя Стара Загора – Казанлък.

...
СподелиВременно е спряно движението по пътя Стара Загора – Казанлък.
Коментари Харесай

Протестиращи енергетици затварят днес пътища в страната

Сподели
Временно е спряно придвижването по пътя Стара Загора – Казанлък. В региона на с. Змеево протестиращи енергетици ще блокират трафика до 11:45 ч., оповестиха от полицията.Автомобилите изчакват на място.

Това е третата по ред протестна акция на сдружението през последните седмици, в което влизат работещи от комплекса „ Марица-Изток “. Публично известни са към този момент поставените от тях три съществени претенции. Те упорстват страната ни да спре да заплаща въглеродните излъчвания от централите в Маришкия басейн без построяването на цех за тяхното хващане, застават зад рекултивация на терените на мините, които да се стопанисват като аграрни горски фонд, а не за индустриални цели, и се оповестиха срещу плануваната от 1 ви юли частична либерализация на пазара, която по думите им, ще засегне семействата и ще докара до непостижими за тях сметки за ток.

От името на сдружението в Стара Загора Йордан Стоянов сподели, че са безапелационни и няма да правят отстъпка от настояванията си. Дори се заканват да преминат към по-мащабни дейности, в случай че няма реакция от страна на ръководещите.

Колоната възнамерява да към Казанлък. На разклона за Подбалканското градче Мъглиж протестиращите още веднъж имат намерение да затворят придвижването за към 30 минути в ранния следобяд. Автошествието ще продължи в посока Гурково и крайната спирка е Нова Загора, където също ще бъде блокирано придвижването за към 90 минути. Планирано е това да стане към 17:00 часа.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР