СподелиВъв вторник пускат за движение най-дългия тунел в България. 3-километровият

...
СподелиВъв вторник пускат за движение най-дългия тунел в България. 3-километровият
Коментари Харесай

Край на тапите: Пускат за движение най-дългия тунел в България

Сподели
Във вторник пускат за придвижване най-дългия тунел в България. 3-километровият тунел „ Железница “ е част от последния подготвен сектор от автомагистрала „ Струма “.

Строителството на сектора от Благоевград до Симитли се забави поради укрепването на свлачища в региона.

От 20 февруари към този момент ще може да се минава оттова. Следващият стадий е трасето да мине през Кресненското дефиле.

Тунел „ Железница “ на Автомагистрала „ Струма “ ще е най-дългият и съвременен изграждан до момента у нас.

Дължината му е близо 3 километра, а при южния портал откъм Симитли има и площадка за хеликоптер, прецизира Българска национална телевизия.

„ Дългоочакван детайл от инфраструктурата. Строен по най-модерни технологии, всички системи за отбрана, за интелигентно ръководство на трафика, комплицирани уреди преди и след тунела, 540-метров виадукт, от дълго време би могъл да бъде пуснат, само че в обсега на тунела имаше доста свлачища, които бяха укрепени през 2023 година “, съобщи районният министър Андрей Цеков.

Пътуването към Гърция към този момент ще е доста по-комфортно. На водачите няма да им се постанова да чакат колоните от коли, които се образуваха на кръговото при Благоевград.

Освен тапи в този сектор постоянно ставахме очевидци и на произшествия. Пълен комфорт обаче ще усетим чак когато се приключи цялото трасе през Кресненското дефиле – общо 22 километра.
Първо ще се построи източното трасе, то е скоростен път с две ленти в посока и когато се построи ще се пренасочи цялото придвижване, с цел да се освободи пътят през дефилето и да се реконструира “, сподели още Красимир Найденов, началник на плана.
Заради многото произшествия в Кресненското дефиле на пътя бяха сложени разделители, които не разрешават задминаването.

След слагането им на този път няма нито един умрял. Такива разделители вършат и в Искърското дефиле, и на пътя Русе – Бяла. В момента се достроява и последният сектор от Автомагистрала „ Европа “. Той ще е подготвен до края на годината. В идващите седмици ще бъде открит и нов 13-километров сектор по автомагистралата Видин – Ботевград.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР