СподелиУлицата в Букурещ, на която се намира консулският отдел на

...
СподелиУлицата в Букурещ, на която се намира консулският отдел на
Коментари Харесай

Предлагат улицата пред руското консулство в Букурещ да бъде преименувана на Алексей Навални

Сподели
Улицата в Букурещ, на която се намира консулският отдел на посолството на Русия, да бъде прекръстена на името на Алексей Навални. Това ще предложи като решение на Генералния съвет на Букурещ опозиционната партия Съюз за избавление на Румъния (USR), съобщи организация Аджерпрес, като се базира на прессъобщение на партията, написа Българска телеграфна агенция.

Руският опозиционен политик Алексей Навални умря в петък (16 февруари) на 47 години в наказателна колония в Арктика, където излежаваше 19-годишна присъда.

Букурещката организация на Съюз за избавление на Румъния акцентира, че тази самодейност съставлява значима крачка в поддръжка на демократичните полезности и правата на индивида, потвърждавайки солидарността с тези, които се борят за независимост и правдивост по целия свят.

„ Преименуването на улицата, на която се намира седалището на консулството на Русия, на улица „ Алексей Навални “ не е единствено алегоричен жест. Това е ясно обръщение, че поддържаме битката за независимост, право и народна власт. Това е израз на нашата взаимност с всички тези, които сходно на Алексей Навални, рискуват свободата и даже живота си, с цел да защитят страната си от корупция и авторитаризъм. С този акт почитаме смелостта и жертвата на Навални и удостоверяваме уговорката към полезностите, които стоят в основата на един по-справедлив свят за всички “, съобщи ръководителят на букурещката организация на партия Съюз за избавление на Румъния Влад Войкулеску.

Кметът на Първи бранш в Букурещ Клотилд Арманд разгласи във Facebook, че поддържа самодейността за смяна на името на улицата.

За приемане на решението е належащо гласоподаване с болшинство в Генералния съвет на Букурещ и позволение от префекта, разяснява Аджерпрес.

Букурещката организация на Съюз за избавление на Румъния е основала и петиция, която може да бъде подкрепена от жителите в интернет.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР