СподелиСуперфаворитът на американската десница Доналд Тръмп и неговият бивш постоянен

...
СподелиСуперфаворитът на американската десница Доналд Тръмп и неговият бивш постоянен
Коментари Харесай

Тръмп срещу Хейли – решителен двубой в републиканските редици в щата Ню Хемпшър

Сподели
Суперфаворитът на американската десница Доналд Тръмп и неговият някогашен непрекъснат представител в Организация на обединените нации Ники Хейли се изправят един против различен довечера на първичните избори на Републиканската партия в щата Ню Хемпшър, гласоподаване, което би трябвало да реши останалата част от конкуренцията за Белия дом измежду консерваторите, съобщи Франс прес.

Във вторник „ станете от леглото и идете да гласувате! “ прикани нощес някогашният президент на избирателен протест в Лакония, в този североизточен американски щат. „ Вземи съседа си, вземи всички, би трябвало да отидем, тъй като би трябвало да спечелим с огромна разлика “, добави Тръмп.

Бившият президент на Съединени американски щати изпреварва Хейли с близо 20 пункта в допитванията преди тези втори за републиканците първоначални избори.

„ Сега сме единствено двама и мисля, че единият евентуално няма да е тук на следващия ден “, предвижда Тръмп пред дребна шумна навалица, потвърждавайки, че „ пристигнало е времето да се обединим за Републиканската партия ”, написа Българска телеграфна агенция.

Оттеглянето през уикенда на губернатора на Флорида Рон Десантис, считан преди за главен десен противник на Тръмп преди краха на акцията му, трансформира водещото трио в дуел. Но борбата е доста неравна.

Тръмп, подкрепян от солидна база от пламенни поддръжници, на 15 януари към този момент реализира лесна победа на първичните избори в щата Айова, излизайки надалеч пред Рон Десантис и останалата на трето място тогава Ники Хейли. Ако Тръмп в този момент победи Хейли на изборите в Ню Хемпшър, за някогашната губернаторка на Южна Каролина ще бъде извънредно мъчно да се възвърне от тази загуба.

Тогава пътят на 77-годишния Доналд Тръмп към формалното му номиниране като републикански претендент против демократа Джо Байдън на президентските избори през ноември може да бъде изцяло разчистен.

Но в случай че 52-годишната Хейли понижи доста разликата или даже успее да реализира по някакво знамение победа в Ню Хемпшър, в който има забележителен дял самостоятелни гласоподаватели, това ще я сложи в добра позиция за идващите избори в края на февруари в нейния щат Южна Каролина.

В съпоставяне с по-консервативните щати, Ню Хампшър дава по-достоверна индикация за вероятния триумф на националните избори и на последващите първоначални избори. В Ню Хампшър самостоятелни гласоподаватели имат право да гласоподават в първичните избори както на Републиканската, по този начин и на Демократическата партия, без да са свързани с тях.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР