СподелиСъпредседателят на ДБ Христо Иванов даде пред БНТ обяснение защо

...
СподелиСъпредседателят на ДБ Христо Иванов даде пред БНТ обяснение защо
Коментари Харесай

Христо Иванов: Пеевски сутрин управлява ГЕРБ, а следобед ДПС

Сподели
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов даде пред Българска национална телевизия пояснение за какво се случи вчерашния скандал. Според него повода е Движение за права и свободи. ГЕРБ трансформирали внезапно държанието си, откакто станало ясно, че Движение за права и свободи няма да има определяща роля в промяната на правосъдната система и при регулаторите.

„ Пеевски ръководи заран ГЕРБ, следобяд – Движение за права и свободи. На ежедневна база “, сподели Иванов.

Той продължи, че ГЕРБ са взривили процеса и са ни вкарали в политическа рецесия поради Движение за права и свободи. Иванов твърди, че е било безусловно въпрос на дни България да се придвижи по-напред към Еврозоната и таман тогава е настъпил сривът. Съпредседателят на Демократична България подсети по какъв начин ГЕРБ са почнали да бавят промените, когато е назряла промяната на шефовете на службите. ПП-ДБ са упорствали за краен период за промяната.

„ Има два обстоятелството, които са доста значими в тази ситуация. Първият – няма подписано съглашение. Вторият въпрос е какъв ще бъде съставът на Министерски съвет “, съобщи Христо Иванов.

„ Няма документ приключен и подписан от представителите на двете страни. Няма подобен документ “, добави той.

„ Знаете ли ние с вас може да сме разговаряли за нещо, да вземем за пример да ми продадете къщата си, аз да съм подготвил един прекрасен документ с една хубава цена. Да съм го подготвил и подписал, и да настоявам, че сме се разбрали. Това е смешно. Одобрението на писмен документ се показва по един единствен метод – автограф. Всичко останало е метод да бъдем вкарани в пояснителен режим “.

„ Колегите от ГЕРБ по какъв начин си показват страната да се ръководи по-късно, което направиха? “.

„ Защо опцията за някаква непоклатимост и разговор беше изхвърлено през прозореца и се върнахме към политическата рецесия? “.

„ След като сътрудниците от ГЕРБ видяха, че съглашение с амбициозни промени, няма да може да бъде заобиколено, те се уплашиха от тях, както и техният сътрудник Движение за права и свободи. След като видяха, че Движение за права и свободи няма да може да получи решаваща роля изключително в правосъдната власт, те започнаха да търсят всевъзможен метод да взривят процеса “.

Христо Иванов уточни, че точно това „ взривяване “ на процеса се е случило, откакто е станало ясно, че Движение за права и свободи няма има част от него, „ под каквато и завоалирана форма да го представяха от ГЕРБ “.

„ Лично Пеевски да бъде позициониран като извънреден сътрудник в попълването на органите на правосъдната власт “.

Проблемът съгласно него е, че Пеевски сега не може да каже на мераклиите за високи позиции в правосъдната власт, че може да им подсигурява нещо.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР