СподелиПрез последните дни стана ясно, че кадровата политика е един

...
СподелиПрез последните дни стана ясно, че кадровата политика е един
Коментари Харесай

Йоловски стана зам.-министър, служебният кабинет с рокади в няколко министерства

Сподели
През последните дни стана ясно, че кадровата политика е един от целите на служебното държавно управление, което има за задача да провежда транспарантни избори.

Късно, че служебният министър председател Димитър Главчев, който от години не се е чувал с Бойко Борисов (по изказванията на водача на ГЕРБ), сменя външния министър. Това става след отрицателна оценка, която беше сложена на министъра от Борисов.

От новите рокади излиза наяве, че някогашният министър на електронното ръководство в кабинета „ Денков “ Александър Йоловски е назначен за зам.-министър на ведомството.

След среднощната промяна на външния министър в новоназначения длъжностен кабинет, рокадите в държавното управление не престават.

Министърът на електронното ръководство Александър Йоловски от кабинета „ Денков “ е назначен за заместник-министър на ведомството със заповед на служебния министър председател Димитър Главчев.

С негова заповед са назначени 9 заместник-министри в 6 министерства.



В Министерството на защитата длъжността заемат Радостин Илиев, Иван Пейков и Аделина Николова.

От поста е освободен Станимир Георгиев.
Радостин Илиев е български офицер и бригаден военачалник. До този миг той е бил консултант в политическия кабинет в Министерството на защитата. В интервала януари 2019 година – юни 2023 година е бил шеф на дирекция „ Отбранителна политика “ в отрасловото министерство. Преди това е бил шеф на Щаба на защитата, както и заместник-военен представител във Военната комисия на Европейски Съюз в Политическа партия на Република България към Европейски Съюз в Брюксел. Между 2005 година и 2008 година е служил в непрекъснатата делегация на Република България към Главната квартира на НАТО в Брюксел, Белгия.Иван Пейков е приключил право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Той е дълготраен чиновник на Министерството на защитата – работил е като специалист в отдел „ Международни контракти “, дирекция „ Политиката по въоръженията “, бил е заместител основен контрольор. Заема е също длъжностите шеф на дирекция „ Отбранителна аквизиция “, на дирекция „ Управление на собствеността и материално-техническо застраховане “ и на дирекция „ Инфраструктурата на защитата “.Аделина Николова до този миг е била шеф на дирекция „ Обществени поръчки в защитата “ в Министерството на защитата. Преди това е работила като специалист във ведомството. Била е също специалист в политическия кабинет в Министерството на районното развиване и благоустройство, където е отговаряла за огромни интернационалните планове. Има богат опит в частния бранш.
На длъжността заместник-министър на електронното ръководство е назначен Александър Йоловски.

Според известие на държавната пресслужба, то има дълготраен опит в стратегическото обмисляне, осъществяването, координацията и контрола на действия, свързани с административната промяна и електронното ръководство в държавната администрация.

От основаването на Министерството на електронното ръководство до август 2022 година заема длъжността заместник-министър.

В интервала 2016-2019 година е заместник-председател на Държавна организация „ Електронно ръководство “.

От 2011 година до 2015 година е работил поредно като шеф отдел в Министерството на финансите и в администрацията на Министерския съвет.

В разнообразни интервали сред 2015 година и 2023 година заема управителни позиции в Националния систематичен интегратор. От юни 2023 г до април 2024 година е заемал поста министър на електронното ръководство.

Със заповед на министър-председателя на длъжността заместник-министър на труда и обществената политика са назначени Лазар Лазаров и Наталия Ефремова.

От същия пост е освободена Елка Налбантова.
Лазар Лазаров е магистър по стопанска система в Университета за национално и международно стопанство. От 1995 година поредно е заемал консултантски, експертни и управнически позиции в Националната работа по заетостта (сега Агенция по заетостта), Българската стопанска камара, Икономическия и обществен съвет, Народното събрание, Министерството на труда и обществената политика и Фонд „ Условия на труд “. От ноември 2007 година до юли 2009 година е заместник-министър на труда и обществената политика. В интервалите юни 2013 година – август 2014 година, ноември 2014 година – май 2016 година, февруари 2017 година – май 2017 година, както и от края на септември 2017 година до август 2022 година Лазар Лазаров е заместник-министър на труда и обществената политика. От август 2022 до юни 2023 година е бил длъжностен заместител министър-председател и длъжностен министър на труда и обществената политика.Наталия Ефремова е приключила право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ и има магистърска степен по стопанска система от Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “. През интервала 2003 година – 2008 година е била шеф на дирекция „ Управление на стратегии и планове “ в Министерството на здравеопазването. В Министерството на труда и обществената политика заема длъжността заместител основен шеф на Главна дирекция „ Европейски фондове, интернационалните планове и стратегии “ от 2009 година до 2012 година, след което от 2016 година е основен шеф на същата дирекция. От август 2022 година до юни 2023 година е заместник-министър на труда и обществената политика, а от юни 2023 година още веднъж заема поста заместител основен шеф Групово дело „ Европейски фондове, интернационалните планове и стратегии “.
Стоян Андонов е назначен за заместник-министър на младежта и спорта.

От тази служба са освободени Иво Кацаров и Даниела Дашева.
Стоян Андонов е магистър в НСА „ Васил Левски “. От 1993 до 2006 г е шеф на дирекция „ Водноспасителна работа “ в Български Червен кръст. От 2018 година до 2021 година е бил заместник-министър на младежта и спорта.



За заместник-министър на районното развиване и благоустройството е назначена Юра Йорданова-Витанова.
Тя е магистър по право в Нов български университет. От 2017 година досега е шеф на дирекция „ Обществени поръчки “ в Министерство на регионалното развитие. От 2020 до 2021 година е била заместник-председател на Надзорния съвет на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД. От 2012 година до 2017 година е държавен специалист в Групово дело ОПОС в Министерство на околната среда и водите. Преди това е работила в Комисията за защита на конкуренцията.
Бисерка Цанева заема длъжността заместник-министър на правораздаването.
Цанева е магистър по право в СУ „ Св. Климент Охридски “. Кариерата й стартира в Окръжна следствена служба гр. Плевен като асистент следовател. От 2000 година до 2006 г е юрист. От 2006 година до 2010 година е арбитър поредно в Районен и Окръжен съд в Плевен. След това за една година работи като арбитър в Софийски градски съд, а по-късно е командирована във Върховен Административен съд – София. От 2012 г досега е арбитър във Върховен административен съд. От 2018 г досега е ръководител на VIII поделение на Върховен административен съд.
Михаил Околийски и Илко Гетов са освободени от поста на заместник-министър на опазването на здравето.

С друга заповед Чавдар Георгиев е освободен от поста заместник-министър на културата.

Ирена Димитрова е освободена от длъжността заместник-министър на външните работи.

От длъжността заместник-министър на образованието и науката е освободена Генка Петрова-Ташкова.

Ивайло Шотев и Ирина Щонова са освободени като заместник-министри на стопанската система и промишлеността.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР