СподелиПоредният случай с пиян полицай зад волана, който застраши живота

...
СподелиПоредният случай с пиян полицай зад волана, който застраши живота
Коментари Харесай

“Опитваме се да се изчистим от такива, ама този е един от многото!”: Разказ за пияния полицай, блъснал бременна шофьорка

Сподели
Поредният случай с пийнал служител на реда зад кормилото, който заплаши живота на млада жена, бременна с близнаци, потресе обществеността.

беше оповестен от Министерство на вътрешните работи, откакто за него се разбра от обществените мрежи.

33-годишна дамата, управлявала една от колите, е била откарана в болница.

Шофьорът на другото транспортно средство – 34-годишен мъж, чиновник на отдела „ Специализирани полицейски сили “ към столичната полиция, е отхвърлен от работа.

Той е отказал тестване на място, като по-късно дал кръвна проба.

Подробности към случая бяха изнесени от брата на потърпевшата жена. Диана Русинова от Центъра за европейски транспортни политики оповести писмо, което той е изпратил до нея.

В него той споделя детайлности преди, по време и след случая.

„ Вчера 11.03.2024 към 12:30 часа на обяд, сестра ми потегля от вкъщи си в с. …. в посока бул. „ Ботевградско шосе “, с цел да направи къс пазар. Избрала най-ненатоварените обедни часове от деня “, споделя мъжът, като показва и модела на автомобила на сестра му, както и регистрационният номер.



По думите на мъжа сестра му забелязала „ лъкатушен автомобил “ на празния основен път.

„ Около 12:40 подминава разклона за с. Чепинци и вижда сив лъкатушен автомобил, който се движи против нея (Фолксваген Голф 4 с рег. номер СВ0953ТК).
В непосредственост няма никакви други коли! Най-близкото МПС е ТИР, който се движи на над 100 м зад Голфа “, споделя мъжът.

И продължава:
Водачът на Голфа не е предприемал маневри за изпреварване, само че очевидно несъответстващо навлиза в насрещната лента, в която пътува сестра ми.В опита си да избегне преден удар, тя подхваща маневра наляво, защото отсрещната кола е към този момент покрай нейния прием.В момента на разминаването, лидерът на Голфа прави маневра, с цел да се върне в неговата лента и удря автомобила на Десислава отдясно. Шевролетът се завърта на пътното платно и излетява в канавката, на едната си страна “.
От обясненията се схваща, че злополуката е станала наоколо до склад на компания „ Бумитспед “ ООД край Чепинци.

Първите хора, които оказват помощ на потърпевшата са водачът на тира и чиновник на въпросната компания.
През това време служителят на реда, провокирал злополуката, прави опит да избяга.
“ […] само че е пресрещнат от полицейски патрули, които към този момент го търсят за друго ПТП, от което е избягал директно преди този момент “, продължава разказът на мъжа.

По думите му е подаден сигнал на тел. 112, колата за спешна помощ се отзовава за минути и дамата е откарана в болница „ Света Анна “.

„ Като изключим охлузванията и натъртванията, тя и бебетата са невредими! “, оповестява мъжът.

В болничното заведение той и брачният партньор на потърпевшата са посъветвани да се върнат на мястото на произшествието, с цел да дадат показания, а и с цел да бъде изработен тест за алкохол на дамата.

„ Тримата идваме на мястото, където намираме най-малко 6 полицейски автомобила, към 20 чиновници на реда, плюс жандармерия.

Изключително спокойна и забавна обстановка “, написа мъжът и добавя, че ползва

цитати от диалозите му с служители на реда на мястото на злополуката:

„ Какво да ти кажа… Той (шофьорът на Голфа) е полицейски чиновник. Видимо пийнал, а и най-вероятно освен. Ти в случай че го видиш… безусловно несъответстващ. Той дори ни скачаше и на нас!

Днес имал рожден ден и се почерпил. А това е колата на жена му. Има и стикер на Министерство на вътрешните работи.

Вдигнаха ни всичките на крайник, тъй като е направил още една злополука до Казичане и оттова е избягал насам. Направихме невъзможното да го заловим незабавно (и тук съм безусловно склонен!). Тука са всичките началници. ”



Аз: Разбрах Ви. Благодаря Ви за всичко! И въпреки всичко желая да попитам, какви проби са му направени?

– Той отхвърля да му се създадат всевъзможни проби.

– Как по този начин се отхвърля? А и това няма ли да утежни неговото състояние?
– Е несъмнено! Вижте в този момент ние ще се погрижим. Вие не го мислете това, значимото за вас е, че сестра ви е добре “.

По описа на мъжа, откакто към този момент минава 16:30 часа, сестра му продължава да дава показания на следователите, взети са ѝ проби с дрегер, а на „ очевидно нетрезвия към момента не му вземат проба “.

„ В един миг се доближава различен служител на реда: „ Абе, ние ще го задържаме ли тоя, че да знам дали да му взимаме револвера, или? И нещо му било зле в този момент.

Казаха ни, че ще го откарат с кола за спешна помощ, с цел да му създадат кръвен тест и толкоз. Оттам нататък, експертиза, дело… Длъжни сме да следим “, цитира още разговори от местопроизшествието мъжът и добавя:
Както се споделя: Ще видим…В последна сметка какво успокоение имаме на пътя? Една кола на цялото шосе и то пийнал служител на реда посред обяд кара против теб, да те убие.Последен откъс: “Опитваме се да се почистим от такива, но този е един от многото! ”
И кой е Този, по този начин и не разбрахме “.За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР