СподелиПобедата на дясната партия ВМРО-ДПМНЕ на изборите в Северна Македония

...
СподелиПобедата на дясната партия ВМРО-ДПМНЕ на изборите в Северна Македония
Коментари Харесай

„Политико“: Изборните резултати в РСМ може да съживят напрежението с България и Гърция

Сподели
Победата на дясната партия ВМРО-ДПМНЕ на изборите в Северна Македония може да усложни присъединението на страната към Европейски Съюз и да засегне връзките ѝ с България и Гърция, отбелязва „ Политико “ в собствен материал.

Гласоподавателите в дребната балканска страна от 2 милиона поданици показаха отчаяние от корупцията, бавния ритъм на промени и бавния прогрес на кандидатурата на Северна Македония за присъединение към Европейския съюз.

На ВМРО-ДПМНЕ може да се наложи да образуват коалиция, с цел да ръководят с болшинство в 120-местния парламент.

Междувременно Гордана Силяновска-Давкова ще стане първата жена президент на страната, откакто завоюва с голяма преднина, само че това значително е церемониална служба.

„ Политико “ напомня, че през 2018 година страната реализира историческо съглашение, като промени името и конституцията, с което постави завършек на траялия десетилетия спор с Гърция. Сделката разреши на Скопие да се причисли към НАТО през 2020 година През последните две години обаче, България блокира кандидатурата на Северна Македония за Европейски Съюз, настоявайки конституцията ѝ да бъде променена, с цел да признае българското малцинство в страната.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР