СподелиОчаква се парламентът да изслуша служебния заместник министър-председател и министър

...
СподелиОчаква се парламентът да изслуша служебния заместник министър-председател и министър
Коментари Харесай

НС изслушва служебните министри Людмила Петкова и Виолета Коритарова

Сподели
Очаква се Народното събрание да изслуша служебния заместител министър-председател и министър на финансите Людмила Петкова и служебния министър на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова за осъществяването на Инвестиционната стратегия за общински планове по държавния бюджет за 2024 година Това планува проектопрограмата за работа на Народното събрание, оповестена на уеб страницата на законодателната институция.

Изслушването е по самодейност на ръководителя на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова, заместник-председателя ѝ Георги Свиленски и народния представител Борислав Гуцанов.

Предвижда се Народното събрание да гласоподава на второ четене законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година, импортиран от Министерски съвет на 2 април тази година. Промените бяха гласувани единомислещо със 161 гласа „ за “ на 5 април. С промените с 631 се усилват общинските планове, част от приложението за капиталова стратегия в Закона за държавния бюджет.

Вчера Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание одобри на второ четене измененията в държавния бюджет, свързани с плановете на общините, финансирани от страната. Окончателният текст с предложенията за промени на държавния бюджет, който се отнася до приложение 3 на документа, беше признат единомислещо от депутатите.

В проектопрограмата за работа на Народното събрание са също по този начин отчет за положението на защитата и Въоръжените сили на Република България през 2023 година, както и план на решение за приемане на Програма за вложения в защитата до 2032 година Очаква се народните представители да обсъдят на второ четене законопроект за поощряване на научните проучвания и нововъведенията.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР