СподелиНяма да се крием зад преговорни екипи, а ще си

...
СподелиНяма да се крием зад преговорни екипи, а ще си
Коментари Харесай

Петков: ГЕРБ не са готови за реформи, поемаме си отговорността за втория мандат

Сподели
Няма да се крием зад преговорни екипи, а ще си поемем отговорността за втория мандат.

Това сподели пред публицисти съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

„ Преди 9 месеца имахме джентълменско съглашение, където се ротират министър председателите и министрите се сменят единствено по взаимно единодушие. На 17 март Мария Габриел ни предложи същото – да се ротират министър председателите без промяна на министрите, само че без да подпишем съглашението за промени “, изясни Кирил Петков.

По думите му в неделя министър председателят в оставка акад. Николай Денков е предложил ротация на министър председателите, без промяна на министрите, само че с сключване на съдружното съглашение.

„ Като махнете цялата мъгла от цялото говорене и всичките преговорни процеси, в действителност какво се оказа? “, разяснява той, като уточни, че разликата сред предложенията на Габриел и Денков е само в съдружното съглашение.

„ За нас това значи, че ГЕРБ очевидно не са подготвени да създадат промени в правосъдната система, не са подготвени да създадат промени в службите и не са подготвени да създадат промени в регулаторите. Защо? Не знаем. Не знаем дали не желаят или не могат “, добави той.

Кирил Петков изясни, че има среща с парламентарната група на ПП-ДБ, а тази вечер ще има Национален съвет на „ Продължаваме промяната “. Подобни събирания ще има и от „ Да, България! “ и ДСБ.

„ Правим същото с всичките ни структури за втория мандат – по какъв начин действаме за втория мандат и се надявам още на следващия ден сутринта, откакто минат полемиките – тъй като ние сме институционални партии, не взимаме лидерски решения, имаме доста хора зад нас, ще ви уведомим на следващия ден сутринта за решението “, добави Петков.

„ Ние постоянно сме били доста виновни и за нас кои са идващите ни дейности във втория мандат – при втория мандат отговорността е при нас. Така че, ние си поемаме тази отговорност, ще създадем верните ходове, които освен аз, Христо, Асен или ген. Атанасов мислят, а където задачите ни Национални препоръки застават зад нас. Те би трябвало да ни дадат мандат, само че аз ви подсигурявам едно: нито ще се крием зад някакви преговорни екипи, нито ще се вършим че ни няма, а ще си поемем ясно отговорността за втория мандат “, сподели още Петков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР