СподелиНов случай на насилие между непълнолетни момичета. Този път действието

...
СподелиНов случай на насилие между непълнолетни момичета. Този път действието
Коментари Харесай

11-класничка е била принудена от връстнички да ближе обувка. Видеото с гаврата взриви социалните мрежи

Сподели
Нов случай на принуждение сред малолетни девойки. Този път действието се развива във Варна. В обществените мрежи се появиха видеа на ученички, които упражняват принуждение и унижават своя връстничка. Те са от разнообразни варненски гимназии.

След като карат жертвата да се извинява, едно от девойки й споделя, че ще би трябвало „ да й оближе обувката “. След това стартират и шамарите.

Установено е, че потърпевшата е ученичка от 11 клас от Варна. В клиповете с принуждение вземат участие група младежи на възраст от 15 до 18 години. Директори на учебни заведения също са гледали видеата и са разпознали свои възпитаници, взели участие в експанзията.

Oт етични и законови съображения не публикуваме въпросните видеа, които циркулират в обществени групи в обществените мрежи.

Министерството на образованието и науката е стартирало цялостна инспекция по случая. Информацията към този стадий е, че забърканите са от няколко професионални гимназии в града.

Затова и във всяко от учебните заведения ще работят психолозите от мобилна група. Ще бъде оказана и спомагателна поддръжка на учители от засегнатите учебни заведения за повишение на квалификацията им за реакция при такива случаи и за тяхната предварителна защита, оповестиха от МОН.

Регионалното ръководство на образованието във Варна е сезирало Държавната организация за протекция на детето и е подала сигнал на органите на Министерство на вътрешните работи.

МОН към този момент сътвори организация във всеки от шестте центрове за психическа поддръжка в страна да могат да се одобряват сигнали и да се разискват съответни случаи от българските учебни заведения за бърза реакция и предварителна защита на случаи на принуждение.

Прокуратурата управлява следствие по случая. Работи се по определяне самоличността на всички участници, дадени са инструкции да бъдат разпитани. В хода на досъдебното произвеждане би трябвало да бъдат изяснени всички обстоятелства и условия към случая, оповестиха от обвиняването.

Според събраната досега информация проявата на експанзия се е случила при започване на януари. За случая са сезирани всички способени институции, оповестява Дарик.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР